אוכל
צילום׃ דן פרץ, עוף טוב

עוף ביין אדום עם ירקות שורש

אחד התחביבים הכי גדולים שלנו הוא טבילת לחם ברטבים של תבשילים מפנקים. כאן יש לנו תבשיל מלא כל טוב, עם רוטב שרק מתחנן שתצמידו לו בגט או חלה. בערב שבת או באמצע שבוע, בטוח תמצאו כאן נחמה נהדרת

| עוף טוב | פורסם 29/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

עוף שלם מחולק לשמונה חלקים, או 4 כרעיים (שוק וירך) עם עור שלם ובהיר

60 מ"ל שמן זית

1 בצל לבן

2 לפת

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

1 קולרבי

4 גבעולי סלרי

12 גבעולי פטרוזיליה

שיני שום מקולפות מראש שלם

5 עלי דפנה

10 גרגירי פלפל אנגלי

500 מ"ל יין אדום יבש

1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנות

מלח אטלנטי

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את העוף ונפטרים מעודפי עור.

2 מחממים בסיר ברזל רחב, כבד ובעל מכסה מתאים את שמן הזית על להבה גבוהה. מניחים בסיר את חלקי העוף כשחלק העור פונה אל כיוון הלהבה ומטגנים עד להזהבה. הופכים, מזהיבים גם את צידן השני של הכרעיים ומוציאים לקערה.

3 קולפים את הבצל ויתר השורשים (את הגדולים ניתן לחצות ואת הקטנים משאירים שלמים). מעבירים את השורשים לסיר בו הוזהב העוף ומערבבים בכף עץ כך שייצרבו מעט בשומן העוף. כשהירקות מתרככים, מניחים מעל את גבעולי הסלרי והפטרוזיליה ומפזרים את שיני השום, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מתבלים במלח ופלפל.

4 מסדרים מעל הירקות בשכבה אחת את כרעי העוף כשצד העור הזהוב פונה כלפי מעלה.

5 יוצקים על הכל את היין עד כדי כיסוי העוף. מביאים את היין לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומכסים. מבשלים את העוף כשעתיים בבעבוע עדין מאוד.

6 כ-20 דקות לפני תום הבישול, מקפיצים את הפטריות במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית עד שהן נצרבות מעט, ומוסיפים אותן אל הסיר.

>> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"

>> כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?