כריך בוקר מפנק
לפעמים מתחשק לנו כריך מושקע מהסוג שרואים בפרסומות, עם הרבה צבעים, מרקמים וטעמים. משהו מפנק אמיתי. כזה הוא כריך הבוקר הזה, שכולל המון ירקות צבעוניים – בצל סגול, עגבניות, מלפפון בייבי פריך ורוקט (שאפשר להחליף בחסה או בעלי בייבי אם אתם פחות מתחברים). אבל הכוכבת של המופע הזה היא גבינת האמנטל, הגבינה עם החורים שעשויה מרכיבים טבעיים, שמוסיפה לכריך הזה קרמיות, עושר והרבה טעם טוב. את הכל ביחד מחברת חמאה – שמשמשת גם להדבקת המרכיבים לפרוסה וגם כמצע טעם ניטרלי אך משמעותי. כריך מושלם לפיקניקים ו/או ליום עבודה ארוך.
המצרכים (כריך אחד שמספיק ל-2 מנות קטנות או אחת דשנה):
8 פרוסות אמנטל 100% רכיבים טבעיים
20-30 גרם חמאה רכה
1 ג'בטה גדולה
3-4 פרוסות בצל סגול
1 עגבנייה, פרוסה דק
חופן עלי רוקט או עלי בייבי
2-3 מלפפוני בייבי, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. פותחים את הג'בטה לאורכה ומורחים בנדיבות בחמאה.
2. מסדרים מעל את העגבנייה, המלפפון והבצל הסגול, עליהם את הגבינה ועליה את הרוקט.
3. סוגרים ואוכלים, או אורזים להמשך היום.
כריך קפרזה משודרג
סלט הקפרזה הוא אחד הסלטים האיטלקיים המפורסמים ביותר: שילוב מנצח של בזיליקום טרי, עגבניות בשרניות וגבינת מוצרלה עדינה ומפנקת, שביחד יוצרים הרמוניה בפה. בכריך הזה הכפלנו את נוכחות הבזיליקום והעגבניות: הוספנו פסטו של עלי בזיליקום וגם ממרח עגבניות מיובשות – שני ממרחים שאפשר לקנות אבל אפשר וכדאי להכין בבית. גבינת המוצרלה העדינה משתדכת מצוין למרכיבים עזי הטעם הטעם, ומוסיפה – מלבד הטעם – קרמיות ורכות חשובה לכריך. הכריך הזה מצוין קר, ועוד יותר טעים בתור טוסט.
>> מתכונים לפסטו ולממרח עגבניות מיובשות
המצרכים (2 מנות):
חופן עגבניות שרי, חצויות
4 פרוסות לחם קסטן או לחם שאור
8 פרוסות מוצרלה 100% רכיבים טבעיים
2-3 כפות פסטו ביתי
2-3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
1. מורחים פרוסה אחת בפסטו ואחת בממרח עגבניות מיובשות.
2. מסדרים על אחת הפרוסות את עגבניות השרי, המוצרלה והבזיליקום.
3. חוזרים על הפעולה ליצירת כריך נוסף. סוגרים ומגישים.
כריך בריאות בלחם דגנים
כריך החלומות השלישי שלנו הוא כזה שמצליח להיות גם מפנק וגם בריא. בכריך הזה ריכזנו עבורכם כמה פצצות בריאות נהדרות, שייתנו לכם אנרגיה ותחושה טובה לאורך כמה שעות. זה מתחיל בלחם איכותי (עדיף מכוסמין או מחיטה מלאה) עם תוספת מגניבה כמו זיתים או אגוזים, ממשיך בממרח פלפלים קלויים שאפשר לקנות או להכין בבית, משם לנבטים רעננים ולצנונית פריכה, ואת ההצגה גונבת גבינה 9% מרכיבים טבעיים בלבד, שנותנת את אותה תחושת כיף של גבינה צהובה קלאסית - עם הרבה פחות שומן.
>> מתכון לממרח פלפלים קלויים ביתי
המצרכים (2 כריכים):
4 פרוסות לחם דגנים מלא (עדיף עם אגוזים או זיתים)
2-3 כפות ממרח פלפלים קלויים
6-8 פרוסות גבינה צהובה 9 אחוז שומן 100% רכיבים טבעיים
חופן נבטים (כמו נבטי אלפלפא או עלי מיקרו ברוקולי)
2-3 צנוניות, פרוסות דק
2-3 עלי חסה קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. מורחים פרוסת לחם בממרח פלפלים קלויים.
2. מסדרים את הגבינה ועליה מסדרים את הצנוניות, החסה והנבטים.
3. חוזרים על הפעולה ליצירת כריך נוסף. סוגרים ואוכלים.