אוכל
צילום׃ IgorDutina, Istock

פריטטה עם אפונה וגזר

קראו לזה אומלט, קראו לזה פריטטה - אנחנו קוראים לזה אחלה של ארוחת ערב. תכינו סלט קטן בצד, ואתם מסודרים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 04/03/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/2 בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

1/2 פחית אפונה וגזר, מסוננת מהנוזלים

5 ביצים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור

שמן זית לטיגון

20 גרם חמאה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מחממים שמן זית במחבת שאפשר להכניס גם לתנור (אפשר להוסיף גם חמאה, אם רוצים). מטגנים את הבצל כמה דקות על אש בינונית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום הכתוש לעוד כדקה.

3 מוסיפים למחבת את האפונה והגזר המסוננים ומטגנים עוד כמה דקות. 

4 בינתיים, טורפים היטב בקערה את הביצים והחלב, יחד עם מלח ופלפל. יוצקים את תערובת הביצים למחבת, כך שיכסו בצורה אחידה את הירקות. מעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהאומלט מזהיב ויציב למגע.