קציצות בקר ברוטב עגבניות
אם יש לכם בבית עגבניות משומרות - ובינינו, למי אין - אתם כבר בחצי הדרך לארוחת ערב טעימה. קציצות שמתחילות בתנור ומסיימות ברוטב עגבניות קלאסי ופשוט
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
750 גרם צוואר בקר, טחון טחינה כפולה
15 גרם שומן כבש (לא חובה. יש במקפיאים של הסופר)
1 ביצה
מעט קינמון
מעט מלח
מעט פלפל שחור טחון
מעט כמון
2-3 פרוסות לחם רגיל, או לחמנייה אחת
1 עגבנייה בינונית
1 בצל, קצוץ ומטוגן קלות
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
לרוטב:
800 גרם עגבניות קלופות בקופסת שימורים
2 בצלים
מעט שמן, לטיגון
1/4 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 מתחילים ברוטב: קוצצים את הבצל גס ומטגנים באטיות. מוסיפים את העגבניות ואת הסוכר, מועכים את העגבניות מעט, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לרוטב להתבשל. מדי פעם מערבבים ומועכים מעט את העגבניות בעזרת כף עץ.
2 עוברים לקציצות: מחממים תנור לחום הגבוה ביותר האפשרי. קוצצים את שומן הכבש (אם יש), ומניחים אותו בקערה עם הבשר. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם התבלינים ומוסיפים לבשר. משרים את הלחם במים, מסירים את הקרום, סוחטים היטב בין כפות הידיים ומעבירים לקערה עם הבשר. מגררים פנימה עגבנייה שלמה (את הקליפה שנשארת זורקים) ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
3 צרים קציצות ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, מוציאים מהתנור ומעבירים לרוטב. מבשלים כ-45 דקות מעל להבה נמוכה בסיר מכוסה.