אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

שקשוקה בשרית משודרגת

בשקשוקה הזאת יש את כל מה שצריך: יש עגבניות (טריות!), יש גמבה קצוצה קטן, יש שום (בשפע!) וכמובן ביצים. אבל מה שעוד יש בה זה קורנדביף, שהופך אותה לארוחה משפחתית אמיתית ושלמה

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 13/12/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

6 כפות שמן זית

7 שיני שום, פרוסות

1 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות

חצי פלפל ירוק חריף, פרוס דק

180 גרם קורנדביף, חתוך לקוביות בינוניות

250 גרם נקניקיות קנאקרס, חתוכות לטבעות בעובי של 2 ס"מ

6 עגבניות, חתוכות לקוביות בינוניות

1 כפית מלח

1 כף פפריקה

3-4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב.

2 מוסיפים את הנקניקים ומטגנים עוד כ-7 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומתבלים במלח ופפריקה.

3 כשהתערובת מבעבעת מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כרבע שעה.

4 מוסיפים ביצים ומבשלים כדקה נוספת (אם מעדיפים את החלמון מבושל – מכסים את המחבת). מגישים מיד.