אוכל
צילום׃ יח"צ מעדני יחיעם

מרק שעועית עם נקניקיות

נמאס לכם ממרק עוף? הנה מרק שישדרג לכם את החורף עם שילוב טעמים מנצח

כתבה פרסומית | מעדני יחיעם | פורסם 23/12/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כוסות שעועית לבנה יבשה

בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן זית

חבילת נקניקיות קנאקרס חתוכות לטבעות

תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות

גבעול סלרי חתוך לקוביות קטנות (רק החלק הלבן)

רבע פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק (אדום או ירוק)

3 שיני שום פרוסות

5-6 עגבניות בינוניות קצוצות

1-2 כפות רסק עגבניות

¾ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

כפית פפריקה

כפית בזיליקום מיובש

¾ כפית סוכר

¼ כפית כורכום

¼ כפית כמון

אופן ההכנה:

1 לאחר השרייה של השעועית הלבנה למשך לילה, שטפו אותה היטב, הביאו לרתיחה בסיר, סננו ושטפו.

2 בטרם ההכנה הפשירו את הנקניקיות.

3 טגנו בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, הוסיפו את הנקניקיות, תפוח האדמה, הסלרי, הפלפל החריף והשום לכ-3-4 דקות.

4 הוסיפו מים עד כ- ¾ מגובה הסיר.

5 הוסיפו לסיר את השעועית הלבנה המבושלת, כל מצרכי העגבניות וכל התבלינים, וערבבו היטב.

6 בשלו במשך כ-50-60 דקות עד להתרככות השעועית הלבנה (אפשר בשלב הזה להוסיף את הנקניקיות לקראת סוף הבישול, מעט מטוגנות, במקום להוסיף אותן בהתחלה אם לא רוצים אותן מבושלות מדי).