אוכל
צילום׃ שי ברנדס

פיצה ביתית מהירה בלי לישה

אנשים יכולים להסתובב שנים עם מתכון לפיצה ולהיות בטוחים שהוא הכי טוב בעולם. גם אנחנו חשבנו בדיוק אותו דבר, עד שנתקלנו בפיצה הזאת מהבלוג של שי ברנדס, ואחרי ביס אחד החלטנו להישבע לה אמונים

שי ברנדס | Real Food. Uncensored | פורסם 21/10/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 212 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי קילו קמח לבן

50 גרם סוכר

15 גרם מלח

400 גרם מים חמימים

50 גרם שמן קנולה

10 גרם שמרים יבשים

לרוטב:

260 גרם רסק עגבניות

20 גרם שמן זית

8 גרם מלח

20 גרם סוכר

1 גרם פפריקה חריפה

1 גרם פלפל שחור, גרוס דק

2 גרם אורגנו יבש

לציפוי:

350 גרם גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה מגוררת

תוספות לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק עם הידיים במשך כדקה עד שנוצר בצק דביק וחלק (אין צורך ללוש).

2 מטפטפים כמה טיפות מים על תבנית התנור כדי שנייר האפייה יידבק אליה. מניחים את נייר האפייה ומשמנים אותו ידנית בשתי כפות שמן קנולה.

3 משטחים את הבצק בתבנית בידיים רטובות.

4 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומורחים על הבצק בעזרת כף, ממש עד השוליים, תוך כדי מתיחה של הבצק עם הכף עד לקצה התבנית.

5 מכינים תא התפחה בתנור כבוי וקר: בתחתית התנור שמים תבנית מתכת או קערה ומוזגים אליה מים רותחים. במדף התחתון, מעל המים הרותחים, שמים תבנית תנור ריקה (כדי שלא יהיה מגע ישיר בין האדים לפיצה התופחת). במדף מעליה שמים את תבנית הפיצה.

6 סוגרים את דלת התנור וממתינים שעה, עד שהבצק תפוח ואוורירי מאוד.

7 מחממים תנור ל-250 מעלות.

8 מפזרים מעל הרוטב את הגבינה, מוסיפים כל תוספת שתרצו (זיתים, אנשובי, פרוסות עגבניות שרי או סלמי, אם לא אוכלים כשר) ואופים במצב טורבו במשך 20 דקות. ברגע שחלקה התחתון של הפיצה השחים מעט, היא מוכנה להגשה.

פיצה ביתית של שי ברנדס (צילום: שי ברנדס)
ללקק את האצבעות ולאחר מכן את התבנית|צילום: שי ברנדס

>> עוד המון מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של שי ברנדס