אוכל
צילום׃ טל סיון-צפורין, chocolate/salt

לזניה מגולגלת (רוטולו)

השבוע לכד אותנו מתכון ללזניה שהיה שונה מכל מתכוני הלזניות שפגשנו עד כה: את הבצק במתכון הזה מגלגלים, לא פורשים בתבנית, ובפנים? בפנים זורקים את מה שיש בבית. הפעם זה היה קישואים, עגבניות ופטה כבשים

טל סיון-צפורין | chocolate/salt | פורסם 20/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון הזה הוא בעצם עיקרון - תמלאו במה שטעים לכם, או במה שמצאתם בצרכנייה השכונתית. זה ייצא טעים.

 

מרכיבים (6 מנות):

לבצק:

400 גרם קמח פסטה (מודה שאני משתמשת לרוב בקמח לבן)

4 ביצים טריות

ללזניה:

6-7 קישואים קטנים, פרוסים דק

3 עגבניות, חצויות ופרוסות

מעט שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

250 גרם פטה כבשים, מפוררת

לרוטב:

3 עגבניות טריות

1/2 כפית סוכר

1/4 כוס מים

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

פרמזן מגורדת לפיזור

אופן ההכנה:

 1 הבצק: מעבדים את הקמח והביצים במעבד מזון עד שמתקבל בצק יחסית אחיד, ואז לשים ידנית (תתכוננו למאמץ, זה בצק קשה). עוטפים בניילון נצמד ושולחים לנוח במקרר לשעה לפחות.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את פרוסות הקישואים והעגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים בחלק העליון של התנור כ-20 דקות.

3 מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל-3. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה ארוך (עד לעובי 7 של המכונה, זה מספיק). אם אין מכונת פסטה - אפשר לרדד במערוך.

4 פורשים עלה של פסטה על משטח מקומח מאוד (שימו לב, הקימוח פה קריטי), ומסדרים עליו בטור עורפי את הקישואים והעגבניות הצלויים ואת גבינת הפטה. מגלגלים לנחש ארוך וחותכים לפיסות ברוחב כ-4 ס"מ.

לזניה מגולגלת של הבלוג chocolate/salt - ההכנה (צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt)
תראו איזה הורסת|צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt

5 מסדרים את גלילי הפסטה בעמידה צפופה בתבנית משומנת במעט שמן זית.

6 מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון (אפשר לחלוט ולקלוף אותן קודם אם רוצים. כיוון שזעקו סביבי ילדים רעבים, לא טרחתי - עמכם הסליחה). מערבבים עם שאר מרכיבי הרוטב ושופכים מעל גלילי הפסטה.

7 מפזרים מעל פרמזן ומעבירים לתנור ל-30 דקות לפחות. כשהפרמזן תהיה שזופה יפה תדעו שמוכן.

>> למתכון המלא בבלוג chocolate/salt

>> בפעם שעברה התענגנו על החומוס של "אז מה את עושה כל היום"