אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

עוגת שוקולד קוקוס

היינו לוקחים מזלג וצוללים עכשיו אל תוך העוגה הזאת, במקור של סבתא של אפרת ליכטנשטט, שקיבלה עדכון אוהב ורלוונטי. זה המתכון הכי שווה בבלוגים השבוע

אפרת ליכטנשטט | אז מה את עושה כל היום? | פורסם 07/11/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 270 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 חלמונים

150 גרם חמאה רכה

¾ כוס סוכר

¾ כוס נס קפה (כפית גדושה נס קפה + 3/4 כוס מים רותחים)

2 כפות ויסקי לבחירתכם

½ כפית קינמון

¼1 כוסות קמח

כפית גדושה אבקת אפייה

4 כפות גדושות קקאו איכותי (לא שוקולית!), מנופות

6 חלבונים (עדיף בטמפרטורת החדר)

חצי כוס סוכר

150 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ או מלבנית בגודל של 20X35 ס"מ.

2 בקערה גדולה טורפים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, הנס קפה, הוויסקי והקינמון. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקקאומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3 בקערת מיקסר נקייה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב אבל לא נוקשה מדי (כשלוש דקות). מורידים מהמיקסר, מעבירים 3 כפות מהקצף לבלילת השוקולד ומערבבים.

4 מוסיפים את הקוקוס לקצף ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד לאחידות.

5 מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כשליש/רבע בקערה.

6 מורחים בעדינות את הקצף-קוקוס על השוקולד ולבסוף מוזגים את תערובת השוקולד שנשארה, ומורחים אותה על פני העוגה. 

7 אופים 25-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

* אפשר להחליף את החמאה ב-150 מ"ל שמן חמניות או קנולה

המתכון פורסם לראשונה בבלוג אז מה את עושה כל היום