שבלול כרשה ובצל ירוק
השבוע לכד אותנו הבלוג chocolate/salt, ובעיקר המאפה המהמם הזה: מבחוץ בצק בורקס של ארז קומרובסקי, מבפנים מילוי טעים טעים של בצלים וגבינה. מי מרים את הכפפה ומכין לנו?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (על פי מתכון של ארז קומרובסקי):
1 ק"ג קמח לבן
3 כפות וודקה
1 כף חומץ לבן
1 ביצה
1/2 כוס שמן חמניות
2 כוסות מים
כפית וחצי מלח
למילוי:
3 כרשות גדולות, קצוצות
צרור בצל ירוק, קצוץ
מעט שמן זית לטיגון
1/4 כפית שבבי צ'ילי או שאטה גרוס
מלח
פלפל שחור
200 גרם גבינה קשה מלוחה מפוררת (אני השתמשתי בג'יבן עיראקית שניתן למצוא בשווקים, אבל כל גבינה דומה תתאים)
לציפוי:
ביצה להברשה
גרעיני חמנייה או שומשום או מה שמרגיש לכם נכון לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: לשים את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק חלק ונותנים לו לנוח שעה וחצי בצד.
2 המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומאדים את הכרשה והבצל הירוק עד שהם רכים. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל ומניחים להצטנן מעט.
3 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומתחילים לפתוח את הבצק. את הבצק הזה פותחים על שמן: מחלקים אותו ל-3-4 חלקים שווים ומרדדים על משטח משומן למלבן ארוך ודקיק ככל יכולתכם. לא נורא אם נקרע קצת.
4 מפזרים על המלבן פס ממילוי הבצלים ומוסיפים את הגבינה המגוררת.
5 מגלגלים את המלבן לרוחבו לנחש דק וארוך, וכורכים אותו לשבלול בתוך תבנית עגולה. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את התבנית.
6 מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמנייה ממעל.
7 אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום וריחני.
המתכון באדיבות הבלוג chocolate/salt
כלים: סטודיו 1220 מעלות