אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, המרכיב הסודי

עוגת שוקולד טבעונית ללא אפייה

השבוע חשף אותנו הבלוג "המרכיב הסודי" לתגלית מרעישה: קינוח טבעוני יכול להיות יפהפה, מגרה וגם סופר טעים. עוגת השוקולד הזאת היא גם ללא אפייה, ואנחנו השתכנענו סופית - ממש לא חייבים להיות טבעונים כדי לנסות

אולגה טוכשר | המרכיב הסודי | פורסם 01/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (תבנית בקוטר 18-20 ס"מ):

כוס וחצי שקדים לא קלויים

1/4 כוס קקאו איכותי

3 כפות סירופ מייפל או דבש (הדבש לא נחשב טבעוני למהדרין) 

כפית תמצית וניל

1/8 כפית מלח

ל"מוס" השוקולד:

2 כוסות קשיו (בערך 250 גרם לפני ההשריה) לא קלויים, מושרים לילה במים ומסוננים

1/2 כוס סירופ מייפל או דבש (הדבש לא נחשב לטבעוני למהדרין)

1/2 כוס חלב קוקוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה

1/2 כוס קקאו איכותי

לציפוי:

1/4 כוס שמן קוקוס (או כל שמן אחר למעט שמן זית)

1/4 כוס סירופ מייפל או דבש (הדבש לא נחשב טבעוני למהדרין) 

קמצוץ מלח

1/4 כוס קקאו איכותי

כפית תמצית וניל

לקישוט

תותים טריים 

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתבנית מרופדת בניילון נצמד (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת או רינג עם סרט שקוף) ומהדקים היטב. מעבירים למקרר.

2 מכינים את שכבת ה"מוס": במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו עם סירופ המייפל או הדבש, חלב הקוקוס והמלח עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה. זה אמור לקחת 3-4 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לטחון עוד דקה עד שכל החומרים מתאחדים ומתקבל "מוס" שוקולד חום, חלק וסמיך.

3 יוצקים את המוס על התחתית המקוררת ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות, או למקרר ללילה שלם.

4 מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את שמן הקוקוס, המייפל או הדבש וקמצוץ המלח. מוסיפים את הקקאו והווניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת לגמרי חלקה.

5 מוציאים את העוגה מהקירור, מחלצים מהתבנית ויוצקים מעל את הציפוי.

6 מקשטים בתותים טריים.

7 שומרים את העוגה הטבעונית במקרר בכלי אטום. מגישים בטמפרטורת החדר.

* אפשר להחליף את השקדים בכמות זהה של אגוזים אחרים לפי טעמכם, או ב-2 אבוקדו קטנים ולא בשלים מדי. את חלב הקוקוס אפשר להחליף בחלב שקדים, סויה או אורז, או במים.

* להשלמת תפיסת ה-raw food, אפשר לוותר על הציפוי ולפזר מעל העוגה קקאו או אבקת סוכר.

>> לפוסט המקורי בבלוג המרכיב הסודי

>> בפעם שעברה עפנו פה על ממתקי קוקוס הום-מייד