אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

עוגת שוקולד בננה מדהימה

יש דברים שפשוט הולכים טוב ביחד, והשבוע נתקלנו במתכון מעולה שמשלב שתי אהבות גדולות. זה אולי נשמע מתבקש, אבל מי שניסה יודע שעוגת בננה-שוקולד טובה באמת לא פוגשים בכל יום

אפרת ליכטנשטט | אז מה את עושה כל היום? | פורסם 20/06/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 522 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

1/3 כוס שמן רגיל

1/2 כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

1 ביצה (או 100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק)

1/2 כוס קקאו איכותי (לא שוקולית)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן (או שוקולד חלב, או שוקולד צ׳יפס)

אופן ההכנה:

1 חממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2 מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. 3. מוסיפים את הביצה (או רסק התפוחים וטורפים שוב). מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה. 

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5 מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

מבוסס על מתכון מתוך smitten kitchen

בקרו בבלוג של אפרת - אז מה את עושה כל היום?

 

>> המופע של שנות ה-70: מתכון לסברינה אמיתית של מיקי שמו

>> אלגנטי ומתוק: פבלובות אישיות עם פודינג וריבת חלב