אוכל
צילום׃ רות אופק, שמח במטבח

צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

המתכון הזה, של רות אופק מהבלוג "שמח במטבח", כולל את כל הסודות לצ'יפס אפוי אקסטרה פריך שאי אפשר להוריד ממנו את הידיים. מאז שפורסם הכינו אותו עשרות אלפים - ודיווחו שכזה עוד לא היה. אז ברור שעכשיו תורנו

רות אופק | שמח במטבח | פורסם 15/06/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 427 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו וחצי תפוחי אדמה (בערך 4-5 יחידות)

חצי כוס שמן רגיל

מלח

אפשרויות לתיבול (לא חובה):

אבקת שום, עלי תימין קצוצים, עלי רוזמרין קצוצים או פפריקה וכורכום

 

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה למקלות או לכל צורה שאוהבים, מעבירים לסיר ומכסים במים בטמפרטורת החדר. ממליחים ומבשלים עד להתרככות חלקית (המבחן הוא שמזלג צריך להינעץ בפנים בקלות). אם חתכתם את תפוחי האדמה בצורת צ'יפס זה אמור לקחת 10-15 דקות אחרי רתיחה.

2 מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. סוגרים את המכסה ומנערים את הסיר קלות - מה שיגרום למעטפת של תפוחי האדמה להתחספס ויניב צ'יפס פריכים יותר אחרי האפייה.

צ'יפס אפוי עם רטבים (צילום: רות אופק, שמח במטבח)
תראו איזה מלך|צילום: רות אופק, שמח במטבח

3 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, לייבוש.

4 מחממים תנור ל-250 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור שלכם מגיע אליו).

5 שופכים את השמן לתבנית ומכניסים לתנור החם (עדיין בלי תפוחי האדמה) ל-5-10 דקות, רק עד שהשמן מתחיל לרתוח. אפשר לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה, אבל קחו בחשבון שאז הצ'יפס יתקבל קצת פחות שחום ופריך.

6 כשהשמן רותח מוציאים את התבנית ומסדרים בפנים בעדינות ובזהירות רבה את תפוחי האדמה. מטים את התבנית כך שהשמן יכסה את תפוחי האדמה, ומתבלים במלח ואם רוצים בתבלינים נוספים. אם השמן לא מכסה את כל תפוחי האדמה אפשר להיעזר במברשת ולמשוח אותם בשמן שבתבנית.

7 מחזירים את התבנית לתנור. צולים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה שחומים ויפים, ומדי פעם מציצים - אם צריך הופכים את תפוחי האדמה או מושחים שוב בשמן. הצ'יפס מוכן כשתפוחי האדמה שחומים מכל הצדדים.

8 מעבירים את הצ'יפס לצלחת עם נייר סופג, וזוללים.

מבוסס על מתכון של אמילי בלנט

* לפוסט השלם בבלוג שמח במטבח