סלט עוף וכרוב ברוטב בלסמי
הצורך בהכנת ארוחות קלות ומהירות מוציא מיהודית אביב, הלוחשת לאוכל, יצירתיות נהדרת. את הסלט הבא היא הכינה תוך פחות מחצי שעה, ולנו לקח פחות מ-10 דקות לשכנע אותה לשתף אותנו במתכון הסופר כיפי הזה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לסלט:
רבע כרוב לבן
רבע בצל סגול
חצי כוס סלרי קצוץ (כולל העלים)
לרוטב:
כף וחצי חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
3 כפיות דבש או סילאן
לעוף:
2 פרוסות חזה עוף
שמן זית לטיגון
למשרה:
כפית חרדל דיז'ון
כפית חומץ בלסמי
כפית רוטב סויה
כפית דבש
כף שמן
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הסלט: שוטפים את הכרוב היטב ופורסים לרצועות דקות.
2 קולפים את הבצל וחותכים לרצועות.
3 מעבירים את כל הירקות החתוכים לקערת הגשה.
4 מכינים את הרוטב: שמים בצנצנת זכוכית את כל מרכיבי הרוטב, סוגרים היטב ומנערים כמה שניות. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
5 מכינים את העוף: חותכים את חזה העוף לרצועות.
6 מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. מכניסים פנימה את רצועות העוף, מערבבים ומניחים לכ-10 דקות.
7 מחממים היטב מחבת עם 2 כפות שמן זית, ומטגנים את רצועות העוף בקבוצות קטנות (כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן). צורבים את הרצועות כמה דקות על להשחמה.
8 מניחים את רצועות העוף על הסלט, מערבבים היטב ומגישים עם או בלי קרוטונים.
>> עוד המון מתכונים מחכים לכם בבלוג של יהודית - הלוחשת לאוכל