אוכל
צילום׃ נועם, פצפוצים

עוגת בננה עם פירורים

מה שבאמת עשה לנו את זה השבוע, זו עוגת הבננות של נועם מהבלוג "פצפוצים" שגרמה לנו לחלום בהקיץ על שטרויזל פריך וכוסות חלב מתעופפות באוויר. הנה המתכון, כדי שגם אתם תיהנו ממנו

נועם | פצפוצים | פורסם 21/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון המענג הזה הוא של פלו ברייקר המענגת בעצמה, מהספר Baking for all occasions. הבננות במתכון צריכות להיות מעוכות גס - כלומר שתהיה מחית צ'אנקית, לא רסק חלק. כל חתיכה קטנה של בננה שנשארת שלמה תתרום לעוגה נגיסונים קטנים בטעם "בנני" טהור.


אפשר גם לאפות את העוגה הזו בתבנית מרובעת בגודל 20×20 ס"מ, בערך 35 דקות.

מרכיבים :

לפירורים:

50 גרם קמח רגיל

50 גרם (1/4 כוס) סוכר (לבן, חום- מה שבא לכם. אני השתמשתי חצי לבן חצי חום)

3/4 כפית קינמון

קורט מלח

40 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

לעוגה:

200 גרם (כוס וחצי פחות 2 כפיות) קמח רגיל

25 גרם (1/4 כוס) קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

255 גרם בננות בשלות מעוכות (כוס אחת, בערך 2-3 בננות)

3 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

110 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס) סוכר לבן

ביצה, בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1 להכנת הפירורים: בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והקינמון. מכניסים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים עם קצות האצבעות עד שהתערובת אחידה ועם גושים קטנים. מניחים בצד.

2 להכנת העוגה: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 23×13 ס"מ, מרפדים את התחתית והשוליים בנייר אפייה (לא משנה אם זה השוליים הרחבים או הצרים, אבל תדאגו שהנייר יהיה ארוך יותר מהתבנית כך שהוא יבצבץ מעט מעבר לתבנית. זה יעזור להוציא את העוגה לאחר האפייה, כמו אלונקה כזו), ומשמנים גם את נייר האפייה.

3 מנפים אל תוך קערה את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומניחים בצד. בקערה אחרת, מערבבים את הבננות המעוכות עם החלב ותמצית הווניל. מניחים גם אותה בצד.

4 במיקסר שמחובר אליו וו גיטרה (או עם מיקסר ידני וקערה גדולה אחרת, או אפילו רק כף עץ), מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-נמוכה עד שהתערובת אוורירית, 2-3 דקות. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהתערובת אחידה לגמרי. מוסיפים את תערובת הבננות ומערבבים אותה פנימה. הבלילה תיראה מפורקת אבל זה בסדר. במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מעבירים את הבלילה אל התבנית המשומנת והמרופדת ומיישרים אותה בתבנית. מפזרים את הפירורים מעל הבלילה שבתבנית.

5 אופים את העוגה עד ששיפוד עץ שנכנס למרכזה יוצא ללא בלילה, אבל עם קצת דביקות בננה-ית, בערך 45-60 דקות (בגלל הבננות בעוגה, השיפוד לא יצא יבש לגמרי. אבל הוא לא אמור לצאת רטוב ובצקי כזה; אלא מבריק ואולי מרוח קצת בבננה). מעבירים את העוגה, עדיין בתבניתה, אל רשת ומניחים לה להצטנן בתוך התבנית, כ-10 דקות.

6 מעבירים סכין קהה או פלטה בין דופנות התבנית הלא מרופדות לעוגה, כדי לוודא ששום חלק לא נדבק לצדדים. משתמשים בשולי נייר האפייה שמבצבצים כדי למשוך את העוגה החוצה מן התבנית, ומניחים על רשת לצינון. בעדינות, מטים את העוגה על צידה (לא לגמרי, אלא רק באלכסון כזה - משתמשים ביד כדי לתת תמיכה לעוגה), ומסירים את נייר האפייה מתחתית העוגה. מעמידים את העוגה ישר, כך שהפירורים פונים למעלה ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.

7 אם אתם רוצים, אפשר עכשיו גם להקפיא את העוגה. עוטפים אותה היטב פעמיים בניילון נצמד, ואז בעוד שכבה מעל של נייר אלומיניום, ומקפיאים עד שבועיים. כדי להפשיר, מסירים את נייר האלומיניום מהעוגה, ומשאירים אותה, עדיין עטופה בניילון הנצמד, בטמפרטורת החדר, למשך 3 שעות.

* בקרוב בבלוג "פצפוצים"

>> בפעם הקודמת הכנו עוף בלימון, כמו במסעדות סיניות