פיתות ביתיות על הגריל
קבלו פיתות ביתיות וממזריות שהולכות פשוט לגנוב את ההצגה בעל האש השנתי של יום העצמאות: בצק שמרים שמתפיחים ומתפיחים שוב, גריל חם, שמן זית וזעתר. יוצא פיצוץ. מדובר באחת הפעמים הבודדות שהבשר הוא רק תירוץ
- זמן עבודהשלוש שעות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
650 מ"ל מים
25 גרם (כחצי קובייה) שמרים טריים
1 ק"ג קמח
3 כפות שטוחות של סוכר
7 כפות שמן זית
2 וחצי כפות שטוחות של מלח
2 כוסות קמח לקימוח
להגשה:
שמן זית
זעתר
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים טריים (מפוררים), ומערבבים קלות.
2 מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים במהירות איטית כ-3 דקות עד שהחומרים מתאחדים.
3 מוסיפים שמן זית, מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-6 דקות.
4 מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות בינונית (הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר).
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6 לאחר שעה מקפלים את הבצק שוב, ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות.
7 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על תבנית מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
8 משטחים בעדינות כל כדור בצק בידיים משומנות, מקמחים את הפיתות קלות ושמים על רשת הגריל.
9 אופים את הפיתות כ-7 דקות לכל צד (בהשגחה צמודה), מוציאים, מורחים שמן זית, מפזרים זעתר ומגישים.