אוכל
צילום׃ מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

פיתות ביתיות על הגריל

קבלו פיתות ביתיות וממזריות שהולכות פשוט לגנוב את ההצגה בעל האש השנתי של יום העצמאות: בצק שמרים שמתפיחים ומתפיחים שוב, גריל חם, שמן זית וזעתר. יוצא פיצוץ. מדובר באחת הפעמים הבודדות שהבשר הוא רק תירוץ

מירב גביש | גבישס, בלוג אוכל | פורסם 30/04/17 
  • זמן עבודהשלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

650 מ"ל מים

25 גרם (כחצי קובייה) שמרים טריים 

1 ק"ג קמח

3 כפות שטוחות של סוכר

7 כפות שמן זית

2 וחצי כפות שטוחות של מלח

2 כוסות קמח לקימוח

להגשה:

שמן זית

זעתר

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים ושמרים טריים (מפוררים), ומערבבים קלות.

2 מוסיפים את הקמח והסוכר ולשים במהירות איטית כ-3 דקות עד שהחומרים מתאחדים.

3 מוסיפים שמן זית, מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-6 דקות.

4 מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות במהירות בינונית (הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר).

5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6 לאחר שעה מקפלים את הבצק שוב, ומניחים להתפחה חוזרת של כ-30 דקות.

7 מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומניחים אותם על תבנית מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

8 משטחים בעדינות כל כדור בצק בידיים משומנות, מקמחים את הפיתות קלות ושמים על רשת הגריל.

9 אופים את הפיתות כ-7 דקות לכל צד (בהשגחה צמודה), מוציאים, מורחים שמן זית, מפזרים זעתר ומגישים.

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס