אוכל
צילום׃ טליה הדר , EshetStyle

חטיף אנרגיה ביתי

חטיפי בריאות הם דבר נהדר, חבל רק שהקנויים לא באמת בריאים ואלה שמכינים לבד דורשים הרבה יותר מדי עבודה. ובכן, לא במקרה של המתכון הזה: רק לקצוץ, לערבב, לשטח על תבנית ולהכניס לתנור

טליה הדר | EshetStyle | פורסם 09/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 257 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים (לתבנית תנור אחת, כ-50 ריבועים קטנים):

300 גרם פירות יבשים שאוהבים (אני השתמשתי בצימוקים, חמוציות ותמרים)

300 גרם אגוזים שאוהבים (אני השתמשתי בשקדים לא קלויים, אגוזי מלך, אגוזי לוז וגרעיני חמנייה)

2 ביצים

5 כפות גדושות קמח לבן רגיל

5 כפות סוכר חום

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

3 כפות שומשום

אופן ההכנה:

1 מוציאים את רשת התנור והתבנית ומחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון ותחתון). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2 קוצצים גס בסכין טובה את כל האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים (גם את הצימוקים חשוב לקצוץ, אחרת הם מתנפחים באפייה).

חטיפי אנרגיה של אשת סטייל - הקיצוץ (צילום: טליה הדר , EshetStyle)
קוצצים את האגוזים והפירות היבשים|צילום: טליה הדר , EshetStyle

3 מעבירים לקערה את האגוזים, הפירות היבשים וכל שאר המרכיבים. מערבבים היטב בעזרת כף.

4 שופכים את העיסה שהתקבלה על נייר האפייה שבתבנית ומשטחים כמה שאפשר בעזרת כף. העיסה יוצאת ממש יציקתית, וזה טוב.

5 משטחים את העיסה באופן אחיד על התבנית (זה החלק הכי קשה במתכון). מנסים שהעובי יהיה אחיד והדפנות והפינות ישרות. הדרך הכי קלה לעשות זאת היא להניח נייר אפייה נוסף על התערובת ולהתחיל ללחוץ עם היד (או לחלופין לגלגל בחוזקה תפוז או לימון).

6 מסירים לאט ובזהירות את נייר האפייה העליון, ושולחים לתנור ל-20-22 דקות (נשארים באזור בדקות האחרונות של האפייה, כדי לוודא שזה לא נשרף).

חטיפי אנרגיה של אשת סטייל - הרידוד (צילום: טליה הדר , EshetStyle)
לפני האפייה, מסירים את נייר האפייה העליון|צילום: טליה הדר , EshetStyle

7 מצננים 5-10 דקות (לא יותר! אחרת זה מתקשה מדי ונעשה קשה לחיתוך). מוציאים מהתבנית ומעבירים בזהירות למשטח העבודה. חותכים לריבועים כמה שיותר סימטריים בעזרת סכין טובה או גלגלת פיצה.

9 משאירים באוויר הפתוח כמה שעות, עד להתקררות וייבוש מוחלט.

*החטיפים יישמרו בצנצנת סגורה בערך שבוע, ובמקפיא אפילו חודש.

>> לפוסט המקורי בבלוג Eshet Style