אוכל
צילום׃ עמרי פולק, שביתה איטלקית

קליפות תפוחי אדמה ממולאות

השבוע נתפסנו על הבלוג "שביתה איטלקית", שלימד אותנו איך לנצל טוב טוב את הקליפות של תפוחי האדמה שלנו, ולהפוך אותן למעדן שעומד בפני עצמו. קנינו, והלכנו לחמם תנור

עמרי פולק | שביתה איטלקית | פורסם 30/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 תפוחי אדמה (עדיפות לבעלי צורה מאורכת)

מעט שמן זית או חמאה

למילוי:

שמן צמחי

חציל קטן-בינוני, חתוך לקוביות

10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים

חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

10 זיתי קלמטה, מגולענים וחתוכים לקוביות

כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומנגבים עד שהם יבשים (בשלב זה אפשר גם להקפיץ אותם בקצת שמן על מנת שיהיו קריספיים יותר מבחוץ, אבל לא חובה).

3 מחוררים כל תפוח אדמה במספר מקומות בעזרת מזלג או סכין חד, ומכניסים לשעה לתנור (עדיף על רשת ולא על תבנית). בזמן הזה אפשר להכין את המילוי (הוראות מיד).

4 המילוי: מטגנים את החציל בשמן עד שהוא משחים. מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג. מטגנים את העגבניות והפלפל החריף עם טיפה שמן במחבת על אש בינונית, ואחרי שתי דקות מפזרים את הסוכר. כשהוא נמס והופך לקרמל מכבים את האש ומערבבים את תכולת המחבת עם החצילים, הזיתים והמוצרלה.

5 אחרי שעה של אפייה מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר עד שיהיה אפשר לגעת בהם בידיים. משאירים את התנור דולק ומעלים לחום מקסימלי.

6 חותכים את תפוחי האדמה לשניים ומרוקנים את תוכנם לקערה. משאירים שכבה דקה של חצי ס"מ.

7 מורחים מעט שמן בתוך הקליפות ומחזירים לתנור לכמה דקות, כדי שיקבלו קריספיות.

8 ממלאים את הקליפות במילוי ומחזירים את התבנית לתנור. כשרואים שהגבינה נמסה מוציאים ומגישים (אפשר להוסיף כף שמנת חמוצה או גבינת שמנת).

* אפשר לוותר על המילוי, ולנשנש את הקליפות האפויות כמו שהן, או עם גבינה צהובה בלבד.

>> למתכון השלם בבלוג "שביתה איטלקית"

 

>> בשבוע שעבר ריירנו על עוגת הביסקוויטים של "מתוקים שלי"