אוכל
צילום׃ קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach

נאמן למקור: עוף בלימון כמו במסעדה

השבוע התלהבנו מהפיצוח של עז תלם למתכון הכי קלאסי מהמסעדות האסייתיות - עוף חמוץ-מתוק וגם קצת חריף. כך תכינו את המנה הכייפית הזאת אצלכם במטבח

עז תלם | The Kitchen Coach | פורסם 07/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 433 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לעוף:

300 גרם חזה עוף

2-3 כפות קורנפלור

שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

כף רוטב סויה

2 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

קורט פלפל לבן

לרוטב:

כוס מים

1/3 כוס סוכר

מיץ וגרידה מלימון אחד

1/4 כוס יין לבן, סאקה או מירין

קורט צ'ילי יבש

1/4 כוס רוטב סויה

כפית ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: שמים את המצרכים לרוטב בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהרוטב הסמיך, ואז טועמים. הרוטב צריך להיות מאוזן בין חמיצות, מתיקות, חריפות ומליחות, אז אם הוא חמוץ מדי, מוסיפים סוכר, מתוק מדי – מוסיפים לימון, מלוח מדי – מוסיפים עוד מכל השאר וכן הלאה. מניחים בצד. אם רוצים, ניתן במקום הסוכר והצ'ילי לשים רוטב צ'ילי מתוק בכמות שאוהבים.

2 מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערה ואת השאר שומרים לפעם הבאה.

3 להכנת העוף: מחממים שמן לטיגון עמוק.

4 חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך ומצפים בקורנפלור. בקערה מערבבים את כל המצרכים לבלילה לתערובת סמיכה ואחידה. אם התערובת מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים לה עוד מים קרים עד ששהיא מגיעה לסמיכות של שמנת מתוקה קרה.

5 טובלים את פיסות העוף בבלילה ומטגנים ב-2 נגלות, כל נגלה 3 דקות או עד שהבלילה הזהיבה והעוף התבשל לחלוטין. מוציאים לנייר סופג ומיד מערבבים עם הרוטב שבקערה. מגישים ביחד עם אורז.

>> למתכון השלם בבלוג The Kitchen Coach

>> בשבוע שעבר הכנו את קליפות תפוחי האדמה הממולאות של הבלוג "שביתה איטלקית"