אורז משודרג
חצי שעה (לא דקה יותר) אחרי שנתקלנו באורז המאולתר והצבעוני הזה בבלוג של טליה הדר הוא כבר היה אצלנו על האש, וידענו שהמתכון הזה כאן כדי להישאר: עם גזר, שום, וגם בזיליקום ונענע - ועם המון אפשרויות לגוון
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
גזר
בצל
חצי שן שום
פרוסת ג'ינג'ר טרי (אפשר בלי)
הרבה פטרוזיליה
הרבה נענע
10 עלי בזיליקום
6 גבעולי עירית (או 2 של בצל ירוק)
כוס אורז בסמטי
כוס ורבע (לא יותר!) מים
שמן – מעט (רק לכיסוי תחתית הסיר)
תבלינים:
רבע כפית או פחות כורכום
רבע כפית או פחות אגוז מוסקט
פלפל שחור טחון לפי הטעם
כפית גדושה מלח דק
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הגזר ומגרדים אותו ואת הבצל בפומפייה.
2 קוצצים את השום והג'ינג'ר דק דק, או מגררים בפומפיונת כמו בתמונה.
3. שוטפים וקוצצים את כל הירוקים.
4. שוטפים את האורז ומסננים.
5 מכסים את תחתית הסיר בשמן ומחממים על להבה בינונית. כשהשמן חם מכניסים את הירקות (חוץ מהירוקים), מוסיפים את התבלינים (חוץ מהמלח) ומערבבים בכף עץ 3-4 דקות.
6. מוסיפים את האורז השטוף וממשיכים לערבב ממש כל הזמן, עוד כ-3 דקות. זה חשוב!
7 מוסיפים את המים, מערבבים ומוודאים תוך כדי (עם הכף) שכל גרגירי האורז הופרדו מהתחתית ומהדפנות. סוגרים את הסיר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
8. עם הרתיחה מוסיפים את המלח, מערבבים מהר וסוגרים את הסיר. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 8 דקות בדיוק.
9. אחרי 8 דקות מכבים את האש מבלי לפתוח את הסיר, ומורידים מהאש. משאירים סגור עוד 10 דקות לפחות, ורק אז פותחים את הסיר ומוסיפים את כל הירוקים הקצוצים. מערבבים את הירוקים שיתפזרו בתוך האורז, וזהו – מוכן!
10 טועמים לפני ההגשה, ואם צריך מתקנים תיבול.
הערות:
* רצוי להשתמש בסיר שיש לו חור קטן ליציאת אדים במכסה. אם אין כזה, אז בסוף התהליך (כלומר, אחרי שכבר עברו כ-10 דקות מתום הבישול, בהן הסיר נותר סגור) פותחים את הסיר, מערבבים טוב, שייצאו אדים, ואם האורז מרגיש לח מדי ולא מספיק "אחד אחד", משאירים את המכסה כמה דקות חצי פתוח.
* גיוונים: תהיי יצירתיים - אפשר להכין אורז ירקרק, בלי הגזר, אפשר להוסיף גם סלרי קצוץ ואפשר להוסיף או להוריד מה שבא. מה שכן, כל ירק שאתם מוסיפים חשוב שתקצצו אותו ממש קטן או תגרדו בפומפייה, כי זמן הבישול פה הוא קצר מאוד כך שחתיכות גדולות לא יספיקו להתבשל.
* אם את מכניסים פטריות קצוצות, קחו בחשבון שהן מוציאות המון נוזלים. אז או שמפחיתים בכמות המים, או שמשלימים עם זה שהאורז יוצא מעט לח, ופותחים לייבוש וערבוב בסוף.
* לנענע יש תפקיד חשוב ביותר במנה הזו, היא מוסיפה רעננות וקלילות, אז אל תוותרו עליה.