עוגיות שקדים רכות בתחפושת אגסים
השבוע תפס אותנו חזק הבלוג של פיית העוגיות, שלימד אותנו להכין עוגיות שקדים נימוחות ומהממות בגודל ובצורה של אגס, כולל הגבעול הקטן בקצה. מקסים מקסים, מבפנים ומבחוץ
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
400 גרם שקדים טחונים
200 גרם סולת
90 גרם קורנפלור
230 גרם סוכר
קליפה מגוררת מתפוז שלם
4 חלבונים
מעט תמצית מי זהר (לא חובה)
לציפוי:
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
לקישוט:
מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
1 בקערה גדולה מערבבים שקדים טחונים עם סולת, קורנפלור, סוכר וקליפת תפוז מגוררת.
2 יוצרים גומה במרכז התערובת, ויוצקים פנימה את החלבונים ומעט תמצית מי זהר לפי הטעם.
3 מערבבים קלות, ומתחילים ללוש היטב בעזרת הידיים, תוך כדי מעיכת הבצק עד לקבלת בצק אחיד. בתחילת הלישה התערובת יבשה ופירורית ונראה כאילו חסרים בה נוזלים, אך לאט לאט תוך כדי לישה היא מתאחדת.
4 מניחים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר במשך חצי שעה.
5 בעזרת ידיים משומנות מעצבים מהבצק אגסים בגודל הרצוי, עם בסיס עגול ושמנמן וחלק עליון דק יותר. חשוב לעצב את האגסים בצורה נאה, מאחר שהם שומרים על צורתם באפייה (העיצוב לא צריך להיות סימטרי ומושלם, להפך - אגסים נראים ריאליסטיים יותר כשיש בהם פינות מעוקלות ולא סימטריות). אני יצרתי 12 עוגיות גדולות יחסית לקבלת תוצאה דומה לאגסים אמיתיים, והשתמשתי בכדורי בצק במשקל של כ-85 גרם כל אחד, אבל בהחלט אפשר לעצב מהבצק אגסים קטנים יותר כדי לא לקבל עוגיות ענק.
6 נועצים בכל אגס מסמר ציפורן, כשצדו הרחב של המסמר נעוץ בראש העוגייה ומדמה את גבעול האגס. מעבירים להקפאה או קירור למשך שעה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות במשך 20 דקות (או פחות, אם יצרתם עוגיות יותר קטנות), עד שהעוגיות קצת מזהיבות ומפיצות ריח עוגייתי נעים. נותנים לעוגיות להצטנן לכמה דקות עד שמתייצבות והופכות פחות רכות למגע.
8 מנפים את אבקת הסוכר לקערה קטנה, ומערבבים לתוכה את הקינמון והציפורן הטחון לקבלת אבקת סוכר מתובלת וטעימה.
9 מניחים כל עוגייה בתורה בקערה (בעודה חמימה), מפזרים עליה את אבקת הסוכר המתובלת ומגלגלים קלות להידוק, כך שהעוגיות מצופות לגמרי באבקת הסוכר. מניחים לעוגיות להצטנן ולאבקת הסוכר להיספג ולצבוע אותן בשיזוף קל.
10 לאחר שהצטננו מגלגלים את העוגיות באבקת הסוכר בשנית, וזוללים עם כוס תה טובה.
* מי שרוצה לעטר את האגסים בעלים טריים יכול ליצור בעוגיות חור קטן בעזרת קיסם סמוך למסמר הציפורן, ולנעוץ בתוכו את קצה העלה (קל יותר לעשות זאת כשהעוגיות עדיין חמות).
>> למתכון השלם בבלוג "פיית העוגיות"
>> בפעם הקודמת עפנו על המתכון של "אז מה את עושה כל היום" לעוגת שוקולד