אוכל
צילום׃ מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

שניצל פטנט

אוהבים שניצל אבל שונאים לכלוך במטבח? תגידו שלום לאצבעות הדביקות מפירורי לחם רטובים ולהתראות לבלגן וללכלוך על השיש - מצאנו מתכון לשניצל שחוסך את כל אלה, ובאופן מפתיע הוא חיכה לנו בבלוג "מיכל אופה עוגה"

מיכל שמיר | מיכל אופה עוגה | פורסם 21/02/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 315 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-10-15 שניצלים קטנים פחות או יותר:

1 חבילת חזה עוף, פרוסה לשניצלים (כ-500-700 גרם)

2 ביצים

1 כפית חרדל דיז'ון חלק

1 כפית קטשופ

חצי כפית מייפל או דבש או סילאן

רבע כוס קמח רגיל

חצי עד שלושת רבעי כוס פירורי לחם (או פנקו, או פירורי גריסיני – מה שאוהבים)

שמן קנולה, לטיגון

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה גדולה את הביצים עם החרדל, הקטשופ והמייפל/דבש/סילאן לתערובת אחידה.

2 מכניסים את הקמח לשקית זיפלוק או לכל שקית אחרת שאין בה חורים.

3 סופגים מחזה העוף הפרוס עודפי נוזלים בעזרת נייר סופג.

4 מכניסים את רצועות העוף לשקית, סוגרים ומנערים היטב עד שכל העוף מכוסה בקמח.

מכניסים את רצועות חזה העוף לשקית עם קמח (צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה)
שניצל פטנט: מכניסים את רצועות חזה העוף לשקית עם קמח|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה
העוף המקומח (צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה)
שניצל פטנט: העוף המקומח|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

5 מוציאים את רצועות העוף, מנערים מעודפי קמח ומעבירים לתערובת הביצים. מערבבים עד שכל רצועות העוף מכוסות היטב בבלילה.

6 מרוקנים את השקית מהקמח ומכניסים את פירורי הלחם (אפשר לעשות את זה בשקית חדשה, אם מעדיפים).

7 מוציאים רצועת עוף מבלילת הביצים ומכניסים לשקית עם פירורי הלחם. מנערים קלות, כדי לוודא שהעוף מכוסה היטב בפירורי לחם.

8 מוסיפים רצועת עוף נוספת וחוזרים על הפעולה. ממשיכים כך עד שכל הפרוסות מצופות יפה בשקית.

מכניסים רצועת חזה עוף לשקית פירורי הלחם (צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה)
שניצל פטנט: מכניסים רצועת חזה עוף לשקית פירורי הלחם|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה
רצועות חזה העוף המוכנות (צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה)
שניצל פטנט: רצועות חזה העוף המוכנות|צילום: מיכל שמיר, מיכל אופה עוגה

9 מחממים שמן קנולה במחבת רחבה יחסית על להבה גבוהה. יודעים שהשמן חם מספיק לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועיות קטנות סביבה.

10 מטגנים את השניצלים על להבה בינונית-גבוהה משני הצדדים. אם הם משחימים מהר מאוד מנמיכים מעט את הלהבה - הם צריכים להיות זהובים אך לא שרופים.

הערות:

* אם לא רוצים לטגן מיד, אפשר לשמור את השקית עם השניצלים המצופים במקרר עד יום.

* באותו שלב אפשר גם להקפיא את השניצלים המוכנים לטיגון: מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומסדרים את השניצלים בשכבה אחת. מקפיאים כשעה, עד שהשניצלים קפואים וקשים, ואז מכניסים אותם יחד לשקית אטומה. כשרוצים להשתמש מפשירים (במקרר!) ומטגנים, או אופים בתנור על חום גבוה.

>> למתכון המפורט בבלוג "מיכל אופה עוגה"

>> מוזמנים לעקוב אחרי "מיכל אופה עוגה" בפייסבוק ובאינסטגרם (michalbakescakes@)