אוכל
צילום׃ אסף אמברם, The Kitchen Coach

פולנטה רכה מפופקורן

עכשיו כבר ראינו הכל: פולנטה קרמית וטעימה שעשויה לא מתירס ולא מקמח תירס - אלא מפופקורן מוכן. תואר "הפוסט הכי טעים של השבוע" הולך למתכון הזה, ובגדול

עז תלם | The Kitchen Coach | פורסם 16/01/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

60 גרם (1/2 כוס) גרעיני תירס לפופקורן

1-2 כפות שמן צמחי

מלח, לפי הטעם

4 כפות שמן זית

80 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים פופקורן: שמים בסיר בינוני את גרעיני התירס, מלח, וכף או שתיים של שמן צמחי. מכסים ומניחים מעל להבה גבוהה. מנערים את הסיר מדי פעם ונותנים לגרעינים להתפצפץ עד שהתדירות נחלשת. מסירים מן האש ומעבירים לקערה.

2. ממלאים סיר בגודל בינוני עד 1/2 גובהו במים ומביאים לרתיחה. ממליחים קלות ומוסיפים את שמן הזית.

3 מוסיפים 2 כוסות מהפופקורן המוכן, מבשלים 20-30 שניות, עד שהחלק הלבן רך. מוציאים את הפופקורן מהסיר בעזרת כף מחוררת. נותנים לנוזלים לזלוג דרך הכף ומעבירים למסננת צפופה שמיקמתם מעל קערה.

4 מועכים את הפופקורן שבמסננת, כך שהחלק הלבן עובר דרכה אבל כל הסיבים נשארים בפנים.

5 שמים עוד 2 כוסות פופקורן בסיר חוזרים על הפעולות עד שכל הפופקורן נמעך לעיסה.

6 מעבירים את העיסה לסיר קטן, מוסיפים 1/2 מכמות החמאה ו1/2 כוס ממי הבישול של הפופקורן (בלי הסיבים). מבשלים על להבה בינונית אגב בחישה מתמדת, עד שהפולנטה מסמיכה. אם רוצים מוסיפים עוד חמאה ונוזלי בישול למרקם יותר קרמי.

7 ממליחים לפי הטעם ומגישים מיד, עם קוביות חמאה קרה או פופקורן מוכן.

לעוד טיפים על הכנת פופקורן בבית ודרכים לתבל אותו - בקרו בבלוג של עז תלם

>> כך תגנבו חתיכה של פיצה מהמגש, מבלי שאף אחד ישים לב
>> ערן שרויטמן: הפיציולו שמעולם לא היה באיטליה