הדגים החריפים של טהוניה
שופטת "מאסטר שף" מיכל אנסקי נכנסה לחדר האח וקבעה נחרצות: טהוניה היא הבשלנית של הבית. רוצים גם אתם לטעום את המנה של טהוניה? זאת ההזדמנות שלכם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
דג נסיכת הנילוס
גמבה (או פלפל אדום), פרוסה לרצועות
פלפל חריף (ירוק או אדום, אפשר גם יותר מאחד אם רוצים חריף), פרוס
עגבניות פרוסות לעיגולים
כוסברה קצוצה
שום קצוץ
1/2 1 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
1/4 כף כורכום
כוס שמן קנולה
מלח
לימון
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הדג וחותכים לחתיכות בגודל להגשה. משרים במים עם מלח ולימון למשך שעתיים, שוטפים וסוחטים.
2 מסדרים בשכבות בסיר רחב את רצועות הגמבה, הפלפלים החריפים, פרוסות העגבניות, הכוסברה והשום. מסדרים את הדגים מעל הירקות, ומוסיפים עוד רצועות גמבה, כוסברה ושום.
3 מערבבים את הפפריקה והכורכום בכוס, מוסיפים מלח לפי הטעם ושמן קנולה. מערבבים היטב ומפזרים על הדג.
4 מוסיפים מים רותחים שיעברו מעט את גובה הדג, מכסים ומרתיחים. לאחר הרתיחה פותחים את המכסה, מנמיכים את האש ומדי פעם מזליפים רוטב על הדג עד שהמים מתאדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!