אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

הדגים החריפים של טהוניה

שופטת "מאסטר שף" מיכל אנסקי נכנסה לחדר האח וקבעה נחרצות: טהוניה היא הבשלנית של הבית. רוצים גם אתם לטעום את המנה של טהוניה? זאת ההזדמנות שלכם

| mako אוכל | פורסם 17/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 342 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג נסיכת הנילוס

גמבה (או פלפל אדום), פרוסה לרצועות

פלפל חריף (ירוק או אדום, אפשר גם יותר מאחד אם רוצים חריף), פרוס

עגבניות פרוסות לעיגולים

כוסברה קצוצה

שום קצוץ

1/2 1 כפות גדושות של פפריקה מתוקה

1/4 כף כורכום

כוס שמן קנולה

מלח

לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הדג וחותכים לחתיכות בגודל להגשה. משרים במים עם מלח ולימון למשך שעתיים, שוטפים וסוחטים.

2 מסדרים בשכבות בסיר רחב את רצועות הגמבה, הפלפלים החריפים, פרוסות העגבניות, הכוסברה והשום. מסדרים את הדגים מעל הירקות, ומוסיפים עוד רצועות גמבה, כוסברה ושום. 

3 מערבבים את הפפריקה והכורכום בכוס, מוסיפים מלח לפי הטעם ושמן קנולה. מערבבים היטב ומפזרים על הדג.

4 מוסיפים מים רותחים שיעברו מעט את  גובה הדג, מכסים ומרתיחים. לאחר הרתיחה פותחים את המכסה, מנמיכים את האש ומדי פעם מזליפים רוטב על הדג עד שהמים מתאדים.

הדג של טהוניה (תמונת AVI: mako)
יו, איך טעים|תמונת AVI: mako

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!