אוכל
צילום׃ sutsaiy, Shutterstock

שבלולי קינמון

תקראו להם סינרולים, סינבון רולס או שבלולי קינמון, זה באמת לא אכפת לנו - בזמן שאתם תתחבטו בסוגיה אנחנו נעמיד בצק להתפחה, כי אנחנו פשוט חייבים את היפים האלה לארוחת ארבע

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 10/06/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 3193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)

1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)

200 מ"ל חלב

80 גרם סוכר (½ -6 כפות)

80 גרם חמאה

קורט מלח

2 ביצים

למילוי:

80 גרם חמאה רכה

145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)

2 כפות קינמון

לציפוי:

100 גרם גבינת שמנת

60 גרם חמאה רכה

180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)

חצי כפית תמצית וניל

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.

2 בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).

3 מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.

4 בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.

5 מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).

6 לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.

7 על משטח מקומח מעט מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.

8 מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.

9 מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת או מרופדת נייר אפייה. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.

10 מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות.

11 מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.

12 מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.

שאלות תשובות

באיזו מהירות לשים את הבצק?

מהירות נמוכה-בינונית.

הבצק יצא מאוד דביק, זה בסדר?

כן. אחרי ההתפחה יהיה קצת יותר קל לעבוד איתו. 

אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?

אפשר. אם הבצק קשה אחרי הצינון הארוך נותנים לו לחזור לטמפרטורת החדר ואז ממשיכים במתכון. 

אפשר לעצב סינרולים ואז לשמור לילה במקרר לפני האפייה?

לא כדאי, לא.

אופים בטורבו או בחום עליון-תחתון? 

עליון-תחתון.

אפשר להקפיא? באיזה שלב?

אפשר בהחלט. נותנים למאפים להצטנן ואז מקפיאים. את הציפוי מכינים רק אחרי ההפשרה.

אפשר להחליף את סוכר הדמררה במילוי בסוכר אחר?

כן. 

אפשר לוותר על הציפוי?

כן.

אפשר להכין ציפוי מגבינה רגילה או משמנת חמוצה, במקום גבינת שמנת?

לא.