אוכל
תמונת AVI׃ mako

טירמיסו פסיפלורה: הקינוח שהצית את האהבה בבית האח הגדול

את ערב ט"ו באב בילו דיירי הבית במסיבת ספידייטינג מתוקה: הם דיברו על אהבות, נשיקות ופרידות – ובמשך כל הזמן הזה ליותה אותם מנת טירמיסו הפסיפלורה מעוררת החשק של השף אביב משה. המתכון לפניכם

אביב משה | mako אוכל | פורסם 24/07/13 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

 

מרכיבים :

לגנאש הלבן:

100 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד לבן

קרם מסקרפונה

1 ק"ג גנאש לבן מוכן מרוכך מעט

600 גרם גבינת מסקרפונה

50 מ"ל שמנת מתוקה (להוסיף במידה והקרם קשה מידי)

למרנג:

3 חלבוני ביצה

200 גרם סוכר

לרוטב הפסיפלורה:

500 מ"ל מחית פסיפלורה

125 גרם סוכר

1 מקל וניל חצוי

לטוויל הוניל:

 100 גר' חמאה מומסת

80 גר' קמח

150 גר' סוכר לבן

100 גר' חלבון

אופן ההכנה:

הכנת הגנאש הלבן:

1 מביאים לרתיחה את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים עד למסה אחידה וחלקה.

 

2 מוזגים את המסה לקופסא של 3 ליטר ומעבירים למקרר.

 

הכנת קרם המסקרפונה:

1 בעזרת וו גיטרה פותחים את הגנאש הלבן, על מנת שיתרכך מעט.

2 מוסיפים את גבינת המסקרפונה, מערבבים במיקסר במהירות בינונית, עוצרים כל כמה סיבובים ומורידים את דפנות הקרם כלפי מטה בעזרת קלף או לקקן, חוזרים על הפעולה עד שהמסה אחידה.

 

3 מוסיפים את השמנת למסה ומפעילים את המיקסר עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. מגבירים את מהירות המיקסר לכמה סיבובים בודדים על מנת לוודא את אחידות הקרם וחלקותו.

 

4 מעבירים לקופסא של 3 ליטר ומכניסים למקרר.

 

טירמיסו פסיפלורה של אביב משה, שף מסעדת MESSA (יח``צ: mako אוכל)
טירמיסו פסיפלורה |יח``צ: mako אוכל

 

הכנת המרנג:

1 מערבבים את המסה בסיר בן-מארי (סיר על סיר עם מים חמים) עד היותה חלקה ועד שהסוכר נמס לחלוטין.

 

2 מעבירים את המסה לקערת המיקסר ובעזרת מטרפה מקציפים את המסה עד לקבלת מרנג קר, תפוח ויציב.

 

3 משטחים על 4 מגשים שטוחים גדולים, 1 מגש שטוח קטן וממלאים 3 שקי זילוף. מייבשים את המרנג כאשר הוא מכוסה בניירות אפייה על התנור למשך יום – יומיים.

 

הכנת רוטב הפסיפלורה:

מביאים לרתיחה את כל החומרים ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך, מעבירים לקופסא של 3 ליטר, מקררים מעט ומעבירים למקרר.

 

הכנת טוויל הוניל:

1 מערבבים את החמאה המומסת והקמח עד קבלת מסה חלקה ללא גושים.

 

2 מערבבים את החלבון והסוכר בסיר בן מארי עד המסתו המלאה של הסוכר.

 

3 מאחדים את שתי המסות עד למסה אחידה וחלקה. מעבירים למקרר.

 

אפייה:

מזלפים פסים בעזרת שק זילוף, אופים 4 דק', מסובבים ל-3 דק' נוספות בחום של 180 מעלות, מוציאים מהתנור ומגלגלים ספירלה בעזרת מוט קצר או ארוך.

 

>> מעדן חלב בלי חלב? קבלו את הגרסה הטבעונית לדני