טירמיסו פסיפלורה: הקינוח שהצית את האהבה בבית האח הגדול
את ערב ט"ו באב בילו דיירי הבית במסיבת ספידייטינג מתוקה: הם דיברו על אהבות, נשיקות ופרידות – ובמשך כל הזמן הזה ליותה אותם מנת טירמיסו הפסיפלורה מעוררת החשק של השף אביב משה. המתכון לפניכם
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגנאש הלבן:
100 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
קרם מסקרפונה
1 ק"ג גנאש לבן מוכן מרוכך מעט
600 גרם גבינת מסקרפונה
50 מ"ל שמנת מתוקה (להוסיף במידה והקרם קשה מידי)
למרנג:
3 חלבוני ביצה
200 גרם סוכר
לרוטב הפסיפלורה:
500 מ"ל מחית פסיפלורה
125 גרם סוכר
1 מקל וניל חצוי
לטוויל הוניל:
100 גר' חמאה מומסת
80 גר' קמח
150 גר' סוכר לבן
100 גר' חלבון
אופן ההכנה:
הכנת הגנאש הלבן:
1 מביאים לרתיחה את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים עד למסה אחידה וחלקה.
2 מוזגים את המסה לקופסא של 3 ליטר ומעבירים למקרר.
הכנת קרם המסקרפונה:
1 בעזרת וו גיטרה פותחים את הגנאש הלבן, על מנת שיתרכך מעט.
2 מוסיפים את גבינת המסקרפונה, מערבבים במיקסר במהירות בינונית, עוצרים כל כמה סיבובים ומורידים את דפנות הקרם כלפי מטה בעזרת קלף או לקקן, חוזרים על הפעולה עד שהמסה אחידה.
3 מוסיפים את השמנת למסה ומפעילים את המיקסר עד לקבלת מסה חלקה ואחידה. מגבירים את מהירות המיקסר לכמה סיבובים בודדים על מנת לוודא את אחידות הקרם וחלקותו.
4 מעבירים לקופסא של 3 ליטר ומכניסים למקרר.
הכנת המרנג:
1 מערבבים את המסה בסיר בן-מארי (סיר על סיר עם מים חמים) עד היותה חלקה ועד שהסוכר נמס לחלוטין.
2 מעבירים את המסה לקערת המיקסר ובעזרת מטרפה מקציפים את המסה עד לקבלת מרנג קר, תפוח ויציב.
3 משטחים על 4 מגשים שטוחים גדולים, 1 מגש שטוח קטן וממלאים 3 שקי זילוף. מייבשים את המרנג כאשר הוא מכוסה בניירות אפייה על התנור למשך יום – יומיים.
הכנת רוטב הפסיפלורה:
מביאים לרתיחה את כל החומרים ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך, מעבירים לקופסא של 3 ליטר, מקררים מעט ומעבירים למקרר.
הכנת טוויל הוניל:
1 מערבבים את החמאה המומסת והקמח עד קבלת מסה חלקה ללא גושים.
2 מערבבים את החלבון והסוכר בסיר בן מארי עד המסתו המלאה של הסוכר.
3 מאחדים את שתי המסות עד למסה אחידה וחלקה. מעבירים למקרר.
אפייה:
מזלפים פסים בעזרת שק זילוף, אופים 4 דק', מסובבים ל-3 דק' נוספות בחום של 180 מעלות, מוציאים מהתנור ומגלגלים ספירלה בעזרת מוט קצר או ארוך.