קוסקוס עם בשר בקר ברוטב אדום של אבא של יניב
לארוחה שקיבל יניב מההורים לא היה סתם טעם של בית: היה בה טעם של מפגש חד פעמי בין האב והאם הגרושים. "זה הדבר הכי מטורף שקרה לי, הם לא נפגשים גם לא בצלחת"
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
בין כל הדיירים שהתענגו על המנות המוכרות שנשלחו אליהם מהבית, בלטה ההתרגשות של יניב. "אני מנסה להבין מה קורה פה", שיתף את לאון מול צלחת עמוסה במנת קוסקוס בשרית עם סלט כרוב. "הם לא מכינים קוסקוס אצל אמא שלי, זה דווקא אבא. אז אם זה אמא וזה אבא, זה הדבר הכי מטורף שקרה לי, כי הם לא מעורבבים, גם לא בצלחת. הם עשר שנים גרושים, הם לא מדברים. אז אם זה שיתוף פעולה פה, אז זה משהו משוגע".
אבא של יניב, מרדכי אויזרץ, אישר שאכן מנת הקוסקוס והצלי הגיעה ממנו – וסלט הכרוב הסגול מאמו של יניב. "היחסים בינינו תקינים, אבל לא יותר מזה", אמר. "אלו שני עולמות נפרדים. אנחנו נפגשים בדרך לתמיכה ביניב".
להלן המתכון לקוסקוס בקר ברוטב אדום של אבא של יניב:
מרכיבים :
לקוסקוס:
שקית קוסקוס
4 כפות שמן
קורט מלח
כוס וחצי מים רותחים
לצלי:
כתף בקר מספר 5
1 בצל קצוץ
פפריקה
כמון
אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מוסיפים לקוסקוס את השמן, המלח והמים הרותחים. מערבבים וממתינים כרבע שעה. אחרי רבע שעה מערבבים שוב.
2 מבשלים את הבשר ומניחים בצד.
3 מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, ומוסיפים אליו את ציר הבקר.
4 מתבלים בפפריקה, כמון, אבקת מרק עוף ורסק עגבניות.
5 מבשלים כרבע שעה, ומוסיפים את הבשר לרוטב.