אוכל
צילום׃ none

עוגת הגבינה של טהוניה

אז מה בסוף - מותר לאכול מעוגת הגבינה שטהוניה הזמינה במיוחד מהאח הגדול, או אסור? כנראה שלא נדע לעולם. מה שכן, הצלחנו להשיג את המתכון המקורי לעוגה הזו, כדי שבמקום לריב תוכלו פשוט להכין אותה לבד

| mako אוכל | פורסם 05/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 201 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

2 כוסות קמח רגיל (מנופה)

3/4 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1ביצה

1/2 חבילה מרגרינה רכה (שעמדה בחוץ)

לקרם:

2 חבילות גבינה לבנה 9% (250 גרם לקופסה)

שמנת צמחית להקצפה

3/4 כוס סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים ביד ומשטחים על תבנית 26 עגולה - על הבסיס ומעט על הדפנות.

2 אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מניחים לצינון.

3 כשהבצק קר מגרדים בעזרת מזלג קצת מהדפנות וקצת מהתחתית - בסך הכל כוס עד כוס וחצי של פירורים. שימו לב, לא מגרדים את כל הבצק - זה הבסיס של העוגה. מגרדים רק מעט מעל מקום.

4 הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר ומערבבים פנימה את הגבינה בתנועות קיפול. משטחים את הקרם על הבצק.

5 מפזרים את הפרורים שהשארנו בצד על העוגה, ומעבירים למקרר לכמה שעות טובות.

* העוגה תהיה טעימה יותר יום למחרת הכנתה.

על פי מתכון של דפנה פרץ.

 

>> והנה מתכון לעוגת גבינה פירורים מעולה