בזמן שדיירי הבית לחצו על הכפתור הכחול ופיזזו לצלילי השירים האהובים שלהם, הדיירים החדשים, לירון, צבי ועינב, נאבקו בבניית מגדל קלפים מול מאוורר תעשייתי שנדלק ונכבה בכל פעם שהכפתור בסלון נלחץ. אחרי מספר נסיונות כושלים, השלושה הצליחו להעמיד מגדל קלפים ראוי וזכו בשם כל דיירי הבית בתקציב מותרות. התחלה יפה בשביל הדיירים החדשים. בניגוד לשבועות האחרונים, הרכבת רשימת המצרכים השבועית עברה ברוגע וללא ויכוחים מיותרים, אפילו לא בנוגע לשמן זית. השף יוסי שטרית הצליח לרקוח מהרשימה הזאת מרק מפנק, קציצות הודו עם רוטב אדום והמון דברים טובים וקינוח של פרנץ' טוסט מושחת במיוחד.

האח הגדול רשימת מצרכים 20.2 (צילום: mako אוכל)
רשימת המצרכים של הדיירים. איזה כיף שיש תקציב מותרות|צילום: mako אוכל

קציצות הודו עם שעועית לבנה, עשבי תיבול ופלפלים

המרכיבים:
לקציצות:
1/2 קילו בשר הודו טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קטנה קצוצה דק
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם (לא חובה)
1/2 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לרוטב השעועית:
מעט שמן זית
1/2 בצל קצוץ
5 שיני שום פרוס
1 כוס קוביות פלפלים אדומים
1/4 פלפל חריף פרוס
2 עגבניות חתוכות לקוביות ללא הגרעינים
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
חצי חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות.

2. מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן, ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

3. מטגנים במעט שמן זית את כל מרכיבי הרוטב, חוץ מהשעועית, העגבניות והשמיר.

4. לאחר שכל הירקות התרככו, מוסיפים את השעועית יחד עם העגבניות וממשיכים לבשל עוד מספר דקות. 

5. מסדרים את הקציצות מעל הרוטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-10 דקות.

6. לפני ההגשה, מפזרים מעל את השמיר ומזלפים מעט שמן זית.

אין תמונה
מרק קרם ברוקולי ואפונה. חצי שעה והוא שלכם

מרק קרם ברוקולי ואפונה

המרכיבים:
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך גס
4 שיני שום
3 כוסות אפונה
1 ראש ברוקולי (מופרד לפרחים, וחלוט כ-5 דקות במים רותחים)
מלח
מים
1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל מספר דקות ומוסיפים לסיר את השום לעוד דקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים במלח ומכסים את המרכיבים במים (כ-5 ס"מ מעל גובהם).

2. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית, עד שהברוקולי מתרכך. מוסיפים את השמנת המתוקה וטוחנים את המרק במעבד מזון, או בבלנדר מוט. בודקים שוב תיבול, ומגישים.

אין תמונה
פרנץ' טוסט. אל תשכחו את השוקולד המומס

פרנץ' טוסט עם ממרח שוקולד ורוטב קפה

המרכיבים:
לרוטב קפה:
1/2 1 כוסות חלב 3 אחוז
1 כף קפה נמס
6 חלמונים
4 כפות סוכר

לפרנץ' טוסט:
3 ביצים
חצי כוס חלב
2 כפות סוכר
6 פרוסות חלה

חבילת שוקולד אגוזים מומסת (או ממרח נוטלה)
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מתחילים קודם עם רוטב הקפה: מביאים לרתיחה את החלב והקפה.

2. טורפים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר. כשהחלב רותח, שופכים אותו באיטיות על החלמונים תוך ערבוב מתמיד, ומחזירים לסיר.

3. מבשלים את התערובת על אש נמוכה מאוד עד שהיא מסמיכה. מסננים ומקררים.

4. ממשיכים עם הכנת הפרנץ' טוסט: טורפים יחד את הביצים, החלב והסוכר. טובלים את פרוסות החלה בבלילה ומטגנים במחבת על אש בינונית. אחרי הטיגון, מניחים את הפרוסות על נייר סופג.

5. מסדרים את הלחם המטוגן בצלחת ומורחים בנדיבות מעליו את ממרח השוקולד. יוצקים מעל רוטב קפה, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.

יוסי שטרית הוא השף של מסעדת קיטשן מרקט בנמל תל אביב

שף יוסי שטרית (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
השף יוסי שטרית|צילום: דרור כץ, יחסי ציבור

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> איך מכינים מרק ירקות? שיעור מצולם
>> ארוחה בשעה: קציצות כרובית