היה שווה לדיירים לרקוד סביב השכשוכית בתחפושות של דגים, כי השבוע הם עברו בהצלחה את המשימה וזכו בתקציב מותרות. הרבה עוף, וגם מתוקים היו ברשימת הקניות ומהם הצליח השף קובי כץ להרכיב 3 מנות עיקריות ושני קינוחים לתפארת תקציב המותרות. החיים יפים כשיש כל כך הרבה אוכל טעים.
אסקלופ חזה עוף בתבלינים
המרכיבים (ל-4 אנשים):
150 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס ועוד 2 כפות)
1 כפית שום כתוש טרי
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
קמצוץ פלפל שחור טחון
4 יחידות חזה עוף חצוי כשניצל
100 גרם קמח
חופן נענע קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מכינים מרינדה: מערבבים את השמן ואת השום והתבלינים, ומשרים את חזה העוף למשך לילה.
2. מחממים מחבת פסים עבה על אש גבוהה. בינתיים מוציאים את העוף מהמרינדה ומקמחים אותו. כשהמחבת לוהטת, מנמיכים את האש ושמים מעט מהמרינדה על המחבת. מטגנים את העוף למשך 2.5 דקות מכל צד.
3. מניחים את העוף על מחבת, מפזרים קצת מרינדה מעליו ומוספים גם מעט מלח, נענע וכוסברה.
עוף שלם עם ירקות, תפוחי עץ ולימונים
המרכיבים:
עוף שלם נקי וחצוי לשניים
150 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס ועוד 2 כפות)
גרידה ומיץ משני לימונים
1 כפית שום כתוש טרי
1/2 כפית פלפל שחור טחון
חופן שמיר קצוץ
2 תפוחי-עץ מגורדים
250 גרם סוכר
2 בצל יבש קצוץ
2 גזר מקולף קצוץ
1 פלפל ירוק קצוץ
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים דק
מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל הרכיבים למרינדה. מעסים את העוף היטב עם המרינדה ונותנים לו לנוח למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל-90 מעלות. מכסים את העוף ואופים אותו במשך שעה. מעלים את החום ל-190, מורידים את הכיסוי ואופים אותו עוד 20 דקות.
גיבץ' ירקות
המרכיבים (ל-6 אנשים):
150 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס ועוד 2 כפות)
2 כפיות שום כתוש טרי
2 חצילים, חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
250 גרם אפונה וגזר
1/2 כרוב לבן, חתוך לקוביות
2 בצלים, חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
2 גזר חתוך לקוביות
4 עגבניות קצוצות
200 גרם רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור טחון
חצי ליטר מים
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם שמן על אש בינונית. מוסיפים לסיר את כל הירקות ומאדים אותם בתוך השמן.
2. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור במשך 45 דקות.
עוגיות טחינה
המרכיבים:
180 גרם סוכר (קצת פחות מכוס)
200 גרם חמאה רכה
350 גרם קמח (שתיים וחצי כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית אחת)
250 גרם טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
2. מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק.
3. קורצים כדורים מהבצק ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות.
פאדג' שוקולד
המרכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה
150 גרם חלב רותח
1 כפית נס קפה מומסת במעט מים רותחים
6 ביצים
100 גרם סוכר
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
150 גרם חלב רותח
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. ממיסים בתוך קערה המונחת מעל סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי) את השוקולדים ואת החמאה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את החלב הרותח לתוך הקערה ומערבבים. מוסיפים גם את הקפה.
3. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף, ומקפלים אותו בעדינות אל תוך התערובת השוקולדית, עד שמתקבל מרקם אחיד.
4. יוצקים לתוך תבנית עגולה ואופים במשך 30 דקות בטמפרטורה של 165 מעלות.
5. מכינים את הציפוי: ממיסים בבן מארי את השוקולדים. אחרי שהם נמסים לגמרי מוסיפים להם את החלב הרותח ואת החמאה, ומערבבים עד לקבל תערובת אחידה.
6. אחרי שהעוגה מעט מתקררת, יוצקים את הציפוי מעליה ושומרים במקרר.
המתכונים באדיבות השף קובי כץ, מסעדת בניולה, רח' השרון 14 תל-אביב