אז מה עם הקליפ ליום האהבה? מצוין, תודה. אתם פרגנתם וצפיתם, והדיירים זכו בתקציב נאה של 2,320 שקלים – רק בשבילם. רגע לפני שאנחנו (והם) פוגשים את הפרצופים החדשים בבית ומתחיל בלגן חדש, בואו להתכרבל בכיף בארוחה ביתית טעימה, מהסוג שהכי כיף בעולם למצוא על השולחן כשחוזרים הביתה. והכל באדיבות פסקל פרץ-רובין.
מרק עגבניות עם אורז ועדשים
מרק שכולו בריאות, עשיר בדגנים וקטניות, קל להכנה ומשביע. אפשר לשנות את דרגת הסמיכות לפי הטעם, בעזרת הוספה או הפחתה של נוזלים.
המרכיבים (8-6 מנות):
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
5 עגבניות בינוניות, פרוסות
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/4 כפית פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל לבן, טחון
7-6 כוסות מים
1/2 כוס עדשים אדומות
3/4-1/2 כוסות אורז
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד גוון חום זהבהב.
2. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מלח ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות.
3. ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
4. מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים 25-20 דקות, עד שהאורז רך ותפוח.
* טיפ: אם קליפות העגבניות מפריעות לכם, אפשר לחלוט ולקלף אותן, או לחלופין להמיר את העגבניות הטריות ב-2 כוסות עגבניות משומרות
קציצות הודו ברוטב עגבניות
מתכון קל ופשוט שכולם אוהבים – ילדים ומבוגרים כאחד. אם מוותרים על הרוטב אפשר להכין מהקציצות כריכים משודרגים, או למלא בהן ירקות.
המרכיבים (40-35 קציצות):
1 ק"ג בשר הודו, טחון
4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
6 בצלים בינוניים, מגוררים גס
20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
4-5 ביצים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית תערובת בהרט
1/2 כפית מלח
3/4-1/2 כוס קמח מצה (או ½1 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות היטב)
שמן לטיגון
לרוטב העגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום, כתושות
1 עגבנייה, קצוצה דק
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית קינמון
½3-2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את ההודו הטחון, תפוחי האדמה, הבצל והפטרוזיליה.
2. מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.
3. מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.
4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום דקה-שתיים, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
5. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי ההודו ומביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מגישים על פסטה.
דג פיקנטי על מצע ירקות
המרכיבים (8-6 מנות):
8-6 פרוסות נסיכת הנילוס
1 כפית מלח
2 פלפלים חריפים ירוקים (או פלפלת חריפה גרוסה)
1/2 כוס שמן
8 שיני שום, פרוסות
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 תפוח אדמה, חתוך לפרוסות
2 גזרים, חתוכים לפרוסות
4 פלפלים אדומים, פרוסים
1 לימון, פרוס דק
1 כוס מים
1 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כורכום
15 גבעולי כוסברה, קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.
2. חוצים את הפלפלים החריפים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.
3. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח, מפזרים בתחתית את הפלפלים וחצי מכמות השום והפטרוזיליה.
4. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והגזר, הפלפלים והלימון. מניחים מעל את פרוסות הדג ומעליהן את שארית השום והפטרוזיליה.
5. מערבבים בצלוחית את המים והתבלינים ויוצקים על הדגים. מבשלים מכוסה על אש בינונית כ-30 דקות.
6. מפזרים כוסברה ומנענעים קלות את הסיר, כך שהרוטב יכסה את נתחי הדג. מבשלים 10 דקות נוספות.
שטרודל תפוחים בבצק עלים
המרכיבים (2 גלילות גדולות):
6 תפוחי עץ גדולים מזן גרני סמית
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס סירופ מייפל
50 גרם צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
1 חבילת בצק עלים (400 גרם)
להברשה: 100 גרם חמאה (או מרגרינה), מומסת
½1 כוסות פירורי לחם
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.
2. מבשלים בסיר את פרוסות התפוחים, הסוכר, המייפל, הצימוקים, הקינמון והיין על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם. מסננים..
3 . מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק. מברישים קלות בחמאה.
4. מפזרים על כל עלה בצק חצי מכמות פירורי הלחם ומניחים חצי מכמות תפוחי העץ לאורך, בצד הקרוב אליכם. מגלגלים את הבצק עם המלית כגלילה מהצד הקרוב אליכם והחוצה.
5. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חורצים בכל אחת שניים-שלושה חריצים אלכסוניים ומברישים בחמאה מומסת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).
6. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-190 ואופים 25-20 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהבהב. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
פסקל פרץ-רובין היא כתבת אוכל, מתכונאית ומחברת ספרי בישול ומנחה סדנאות בישול. לאתר של פסקל
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!