אוכל

מפרום חציל וכרובית

אצלנו בבית כשאומרים "מפרום" תוך עשר שניות יש תור מול המטבח. הם יחכו עד שיהיה מוכן, וילקקו את הצלחת וגם את האצבעות. הצלחה בטוחה, אבל אנחנו עדיין אוהבים לגוון לפעמים: אז קבלו מפרום מנצח של חציל וכרובית

אינס שילת ינאי | שסטוביץ', מאסטר שף | פורסם 14/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למפרום:

כרובית גדולה, מחולקת לפרחים בינוניים

חציל חתוך לפרוסות, כשכל פרוסה מחולקת ל-2 ומחוברת בקצה

חצי קילו בשר טחון

מלח

פלפל שחור גרוס

כף בהרט

בצל, קצוץ דק

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים, טרופות

כוס קמח לבן 

שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

שמן זית

בצל, קצוץ דק

2 קופסאות עגבניות איטלקיות חתוכות לקוביות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף כמון

1 כף פפריקה

3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה בשר טחון, מעט מלח ופלפל, בהרט, בצל קצוץ ופטרוזיליה.

2 ממלאים את פרוסות החציל ואת פרחי הכרובית, טובלים בביצים טרופות ואז בקמח.

3 מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה.

4 מכינים רוטב: בסיר סוטאז' מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהוא מזהיב מוסיפים את העגבניות החתוכות לקוביות, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את האש ומכניסים את פרוסות החציל והכרובית לסיר. מבשלים בכיסוי חלקי כחצי שעה.