השראה מהמלזית: נודלס ברוטב חריף עם קוקוס, עשבי תיבול ופלפלים
אנחנו יודעים שנודלס עם ירקות זו מנה פשוטה, אבל אף פעם זה לא באמת הצליח לנו, עד המתכון הזה: מרכיבים מדויקים שעובדים נהדר ביחד, הוראות הכנה ברורות, ומעל הכל - רוטב מופלא של בזיליקום, צ'ילי וקרם קוקוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
חצי חבילה (200 גרם) אטריות ביצים
3 כפות שמן
3 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק (לא חייבים לקלף)
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון בגודל בינוני, חתוך לגפרורים קטנים (אפשר קישוא במקום)
חופן עלי בזיליקום
100 מ"ל קרם קוקוס
1-3 כפות רוטב צ'ילי חריף
מלח או רוטב דגים תאילנדי
חופן קטן נבטים סיניים (נבטי שעועית)
מעט בוטנים קלויים גרוסים (קולים בוטנים או קונים קלויים וטוחנים אותם במעבד מזון)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים בצד.
2 שמים את עלי הבזיליקום בכוס גבוהה, יוצקים מעל את קרם הקוקוס ורוטב הצ'ילי וטוחנים אותם למעין שייק עם בלנדר ידני (פעולה זו עושים ממש רגע לפני שמתחילים להקפיץ).
3 מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת.
4 מוסיפים את השמן, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 20 שניות, עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ארומה חזקה.
5 מוסיפים את הפלפל והמלפפון ומקפיצים 30 שניות, רק עד שהרצועות מתחילות להתרכך אך עדיין פריכות.
6 מוסיפים את השייק הירוק-חריף ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח או רוטב דגים תאילנדי לפי הטעם.
7 מוסיפים את הנודלס ומערבבים היטב, עד שהרוטב נספג בנודלס.
8 מוסיפים את הנבטים ומקפיצים 10 שניות נוספות.
9 טועמים ומוסיפים עוד רוטב צ'ילי, מלח או רוטב דגים לפי הטעם.
10 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בבוטנים קלויים.