פאד תאי של אלופים
יש מחבת? יש כיריים? אתם לא צריכים הרבה יותר מזה בשביל להכין מנת פאד אסייתית מופלאה בטעמיה. רוצים לצאת המאסטרשפים של הבית? זו ההזדמנות שלכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-1-2 מנות, תלוי כמה רעבים:
100 גרם (1/4 חבילה) אטריות אורז רחבות
2-3 כפות שמן צמחי
1 גזר קטן, חתוך לגפרורים (או מגורר בפומפייה)
1/3 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות
פרוסה עבה (בערך 50 גרם) טופו, חתוך לקוביות (לא חובה)
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק
1 ביצה, טרופה
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ גס
חופן נבטי שעועית (נבטים סיניים) טריים ויפים
לרוטב:
1 כפית גדושה (אבל לא מדי) חמאת בוטנים חלקה
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן (או סוכר חום)
כף חומץ בן יין לבן (אפשר גם חומץ תפוחים או אורז)
5 כפות מים
מעט רוטב חריף שאוהבים או שבבי צ'ילי חריפים, לפי הטעם
להגשה:
בוטנים קלויים
רוטב דגים תאילנדי (או רוטב סויה)
שבבי צ'ילי מיובשים
בצל ירוק חתוך גס
גבעולי כוסברה יפים
נבטים טריים
אופן ההכנה:
1 משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן נהיות רכות. מסננים ממי ההשריה.
2 מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך בצבע שוקולדי למדי (זה לוקח בערך 3 דקות).
3 מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
4 מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג'ינג'ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך.
5 מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים אליו את הביצה הטרופה.
6 מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
7 מוסיפים את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד כ-20 שניות.
8 מוסיפים את כל הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה. אם כל הסיפור מרגיש סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או רוטב סויה (טועמים ומחליטים).
9 מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לשתי צלחות.
10 מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים.
טיפ: אם רוצים להכפיל כמויות מטגנים כל ירק (ואת הטופו) בנפרד, וברגע שכל המרכיבים מוכנים מערבבים עם אטריות האורז והרוטב בסיר גדול, ולא במחבת (כדי שלא יישפך).
טיפ 2: אם מסובך לכם לקשקש את הביצה במחבת תוך כדי ההכנה, אפשר להכין ממנה חביתה רגילה, לחתוך לרצועות קטנות ולהוסיף למנה יחד עם אטריות האורז.