אוכל

לזניה תפוחי אדמה וגבינות

מאפה עשיר וטעים שיעשה לכם את החורף שאמור להגיע בקרוב: שכבות שכבות של תפוחי אדמה, גבינה בולגרית, מוצרלה ורוטב עגבניות איטלקי. צריכים עוד סיבות להכין אותו? בבקשה: שבבי בצל מטוגן מלמעלה

אינס שילת ינאי | שסטוביץ', מאסטר שף | פורסם 28/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה פרוסים דק במנדולינה

שמן זית

מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 קופסאות עגבניות חתוכות דק

1 כף שום גבישי

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי כוס פירורי לחם מאסטר שף

250 גרם גבינה בולגרית מפוררת

300 גרם מוצרלה מגוררת

חצי כוס שבבי בצל

אופן ההכנה:

1 משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה.

2 מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל ומערבבים.

3 בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, המלח, הפלפל, 2 כפות שמן הזית, השום הגבישי ועלי הבזיליקום.

4 בתבנית משומנת היטב מפזרים פירורי לחם, מניחים מעל חצי מכמות תפוחי האדמה, גבינה בולגרית מפוררת וחצי מכמות המוצרלה ורוטב העגבניות.

5 שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעל את רוטב העגבניות והמוצרלה שנשארו. מוסיפים מעל שבבי בצל ופירורי לחם.

6 אופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה עד שעה וחצי.

>> בפעם שעברה הכנו שקשוקה גלילית