לזניה תפוחי אדמה וגבינות
מאפה עשיר וטעים שיעשה לכם את החורף שאמור להגיע בקרוב: שכבות שכבות של תפוחי אדמה, גבינה בולגרית, מוצרלה ורוטב עגבניות איטלקי. צריכים עוד סיבות להכין אותו? בבקשה: שבבי בצל מטוגן מלמעלה
אינס שילת ינאי | שסטוביץ', מאסטר שף
| פורסם 28/11/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה פרוסים דק במנדולינה
שמן זית
מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק
1 כף שום גבישי
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי כוס פירורי לחם מאסטר שף
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
300 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס שבבי בצל
אופן ההכנה:
1 משרים את תפוחי האדמה בקערה עם מים רותחים וכף מלח למשך חצי שעה.
2 מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים כף שמן זית, מעט מלח ופלפל ומערבבים.
3 בקערה נפרדת מערבבים את העגבניות, המלח, הפלפל, 2 כפות שמן הזית, השום הגבישי ועלי הבזיליקום.
4 בתבנית משומנת היטב מפזרים פירורי לחם, מניחים מעל חצי מכמות תפוחי האדמה, גבינה בולגרית מפוררת וחצי מכמות המוצרלה ורוטב העגבניות.
5 שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה ומעל את רוטב העגבניות והמוצרלה שנשארו. מוסיפים מעל שבבי בצל ופירורי לחם.
6 אופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה עד שעה וחצי.