גלילות חציל ובטטה
מנה צבעונית, מרשימה וסופר טעימה: גלילות של חציל ובטטה, ממולאות בפרגית מתובלת כמו שצריך עם רוטב עגבניות עסיסי. יופי של מנה ראשונה או ארוחה קלה, ואם הכנתם - תזמינו את השכנים. חבל לא להשוויץ
אינס שילת ינאי | שסטוביץ', מאסטר שף
| פורסם 05/12/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חציל בינוני, פרוס לפרוסות דקות מאוד
2 בטטות גדולות, פרוסות דק במנדולינה
ספריי שמן
300 גרם פרגית טחונה
כפית כמון
כף שום גבישי
כף פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 קופסאות עגבניות חתוכות דק (800 גרם ביחד)
4 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
1 מסדרים את פרוסות הבטטה והחציל על תבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים בספריי שמן ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הפרגית עם הכמון, שום גבישי, פפריקה, מלח ופלפל לתערובת אחידה. מניחים מעט בכל קצה של פרוסת בטטה או חציל, ומגלגלים. מניחים בתבנית בינונית משומנת.
3 מערבבים בקערה את העגבניות החתוכות עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ובזיליקום.
4 שופכים בזהירות את הרוטב על הגלילות ואופים בחום של 180 מעלות במשך 35 דקות.