אוכל

גלילות חציל ובטטה

מנה צבעונית, מרשימה וסופר טעימה: גלילות של חציל ובטטה, ממולאות בפרגית מתובלת כמו שצריך עם רוטב עגבניות עסיסי. יופי של מנה ראשונה או ארוחה קלה, ואם הכנתם - תזמינו את השכנים. חבל לא להשוויץ

אינס שילת ינאי | שסטוביץ', מאסטר שף | פורסם 05/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חציל בינוני, פרוס לפרוסות דקות מאוד

2 בטטות גדולות, פרוסות דק במנדולינה

ספריי שמן

300 גרם פרגית טחונה

כפית כמון

כף שום גבישי

כף פפריקה

מלח

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

2 קופסאות עגבניות חתוכות דק (800 גרם ביחד)

4 כפות שמן זית

4 שיני שום, פרוסות

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כוס בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1 מסדרים את פרוסות הבטטה והחציל על תבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים בספריי שמן ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הפרגית עם הכמון, שום גבישי, פפריקה, מלח ופלפל לתערובת אחידה. מניחים מעט בכל קצה של פרוסת בטטה או חציל, ומגלגלים. מניחים בתבנית בינונית משומנת.

3 מערבבים בקערה את העגבניות החתוכות עם שמן זית, שום, מלח, פלפל ובזיליקום.

4 שופכים בזהירות את הרוטב על הגלילות ואופים בחום של 180 מעלות במשך 35 דקות.