עוגת שמרים בחושה עם שוקולד ופקאן
עוגת שמרים נהדרת שתמלא לכם את הבית בריח משגע ולא תדרוש מכם יותר מדי עבודה. בצק שמרים, שוקולד מריר ואגוזי פקאן, אבקת סוכר מלמעלה - לא מכירים בן אדם שיגיד לא לפרוסה. ואז לעוד אחת
אינס שילת ינאי |
| פורסם 11/08/16
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 כוסות קמח מקצועי לאפייה
2 כפות שמרים יבשים
150 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
כוס ורבע סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב קוקוס
100 גרם מטבעות שוקולד מריר
100 גרם פקאן מסוכר
ספרי שמן
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קמח ושמרים, מניחים בצד.
2 במיקסר חשמלי עם וו לישה מניחים חמאה, תמצית וניל, סוכר וביצים, מערבלים כ-3 דקות, מוסיפים את קערת הקמח עם השמרים ואת חלב הקוקוס ומערבבים עד לעיסה אחידה.
3 מוסיפים לקערה מטבעות שוקולד מריר ואגוזי פקאן ומערבבים בעדינות עם כף.
4 משמנים היטב בעזרת ספריי שמן תבנית קוגלהוף ומעבירים את הבלילה. מתפיחים שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כשעה, הופכים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר.