סביצ'ה טונה על אטריות אורז
אחרי עונה מוצלחת במיוחד ולא מעט מתכונים שמשלבים בריאות עם טעמים מפנקים, מיכל נפרדת עם מתכון לסביצ'ה טונה אדומה על סלט של אטריות אורז, כוסברה, ג'ינג'ר ואפילו בוטנים. גג חצי שעה וזה מוכן
מיכל אפשטיין | מאסטר שף
| פורסם 01/09/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
150 גרם טונה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
לרוטב:
2 כפות סויה
2 כפות כף סילאן
מיץ לימון לפי הטעם
לסלט:
חופן נדיב אטריות אורז, מבושלות על פי הוראות היצרן
חצי צרור כוסברה קצוצה
פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק (לפי הטעם)
חצי בצל סגול, פרוס דק
1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
¼ בצל סגול קצוץ דק
מעט ג׳ינג׳ר כבוש קצוץ דק
מעט בוטנים מלוחים גרוסים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הרוטב ומתבלים לפי הטעם – אפשר להוסיף עוד מכל אחד מהמרכיבים עד שמגיעים לטעם מאוזן בין מליחות מתיקות וחמיצות.
2 מערבבים בקערה את האטריות עם שאר חומרי הסלט ויוצקים את רוב הרוטב מעל. מסדרים את האטריות בצלחת.
3 שמים את קוביות הטונה ברוטב שנשאר, מערבבים ומיד מוציאים ומסדרים מעל האטריות.