טארט פירות ומייפל לממהרים
תמיד כיף שיש עוגה בבית, אבל לא תמיד כיף לטרוח להכין אחת, בטח כשהחיים דוחקים מכל הכיוונים. מזדהים? אז הנה עוגה מהממת בשבילכם: אפילו לא מקררים את הבצק, וגם לרדד לא צריך. התוצאה? מלכת יופי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית פאי 24 לא מתפרקת):
210 גרם קמח חיטה 70%
3 כפות אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3-4 כפות מי קרח
למלית:
4-5 מפירות העונה (פירות יער, אגסים, שזיפים, ענבים)
50 גרם חמאה רכה
שליש כוס מייפל אמיתי
3 כפות אבקת סוכר
כפית שטוחה אבקת קינמון
50 גרם שקדים טחונים לאבקה
לקראמבל:
שאריות מהבצק
2 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
שקדים פרוסים
אבקת קינמון – אם אוהבים
לעיטור והגשה:
אבקת סוכר
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מכינים את המלית: מערבבים עם לקקן למעין מחית את החמאה, המייפל, אבקת הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים. מניחים בצד.
2 חותכים את הפירות לגודל בינוני (אם מדובר באגסים או שזיפים חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות).
3 הבצק: מערבבים בקערה עם הידיים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עם הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
4 מוסיפים את המים הקרים ומערבבים מעט, עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 שומרים רבע כוס מהבצק בצד. מכניסים את שאר הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות.
7 מורחים את ממרח השקדים והמייפל על הבצק ומסדרים את הפירות מעל.
8 הקראמבל: מערבבים עם הידיים בקערה את שאריות הבצק (רבע הכוס ששמרנו בצד) עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) לקבלת פירורים עבים. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים.
9 מפזרים את הקראמבל על הפירות.
10 אופים כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים.
11 מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.
בתיאבון!