אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

טארט פירות ומייפל לממהרים

תמיד כיף שיש עוגה בבית, אבל לא תמיד כיף לטרוח להכין אחת, בטח כשהחיים דוחקים מכל הכיוונים. מזדהים? אז הנה עוגה מהממת בשבילכם: אפילו לא מקררים את הבצק, וגם לרדד לא צריך. התוצאה? מלכת יופי

קרן אגם | קרן אגם אופה מהבית | פורסם 17/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית פאי 24 לא מתפרקת):

210 גרם קמח חיטה 70%

3 כפות אבקת סוכר

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3-4 כפות מי קרח

למלית:

4-5 מפירות העונה (פירות יער, אגסים, שזיפים, ענבים)

50 גרם חמאה רכה

שליש כוס מייפל אמיתי

3 כפות אבקת סוכר

כפית שטוחה אבקת קינמון

50 גרם שקדים טחונים לאבקה

לקראמבל:

שאריות מהבצק

2 כפות קמח

2 כפות סוכר חום

שקדים פרוסים

אבקת קינמון – אם אוהבים

לעיטור והגשה:

אבקת סוכר

גלידת וניל

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מערבבים עם לקקן למעין מחית את החמאה, המייפל, אבקת הסוכר, הקינמון והשקדים הטחונים. מניחים בצד.

2 חותכים את הפירות לגודל בינוני (אם מדובר באגסים או שזיפים חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הליבה ופורסים לשמיניות).

3 הבצק: מערבבים בקערה עם הידיים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עם הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

4 מוסיפים את המים הקרים ומערבבים מעט, עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 שומרים רבע כוס מהבצק בצד. מכניסים את שאר הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות. 

7 מורחים את  ממרח השקדים והמייפל על הבצק ומסדרים את הפירות מעל.

8 הקראמבל: מערבבים עם הידיים בקערה את שאריות הבצק (רבע הכוס ששמרנו בצד) עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) לקבלת פירורים עבים. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים.

9 מפזרים את הקראמבל על הפירות.

10 אופים כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים.

11 מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.

לשאר המתכונים מהתוכנית

בתיאבון!