קוזונק - עוגת שמרים בולגרית עם קינמון ואגוזים
בפרק הבולגרי של התוכנית "קרן אגם אופה מהבית" למדנו להכין את אחת העוגות הבולגריות האהובות עלינו, זאת שלימדה אותנו שיש עוגות שמרים קינמון - ויש את הקוזונק. ככה עושים את זה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית אינגליש גדולה):
500 גרם קמח לחם
כף שמרים יבשים
חצי כפית שטוחה מלח
חצי כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר לבן רגיל
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
240 מ"ל חלב
ספריי שמן
למלית קינמון:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר חום בהיר
20 גרם קינמון
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה:
1 הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.
2 מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב, ומוסיפים עוד בהדרגה במידת הצורך.
3 לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).
5 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון ומניחים בצד.
6 כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח ומרדדים למלבן דק וגדול.
7 מורחים על הבצק את תערובת החמאה בעזרת גב כף או ספטולה, ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד.
8 מגלגלים את המלבן משני צדדיו (מהצד הרחב), ימין ושמאל, עד לנקודה שבה שניהם נפגשים (באמצע), כך שמתקבלת צורה של ספר תורה.
9 חוצים את ספר התורה באמצע כך שמתקבלים שני חלקים שווים.
10 מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן. מעבירים לתבנית בזהירות את שני החצאים - אחד מעל השני (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית).
11 מניחים להתפחה חוזרת ארוכה (בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף שעה).
12 מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את העוגות בביצה טרופה.
13 אפייה: אם הכנתם את העוגה בתבנית אחת אופים 40-45 דקות, אם בשתי תבניות - בערך 30 דקות. אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות.
14 מצננים וטורפים.