אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

קוזונק - עוגת שמרים בולגרית עם קינמון ואגוזים

בפרק הבולגרי של התוכנית "קרן אגם אופה מהבית" למדנו להכין את אחת העוגות הבולגריות האהובות עלינו, זאת שלימדה אותנו שיש עוגות שמרים קינמון - ויש את הקוזונק. ככה עושים את זה

קרן אגם | קרן אגם אופה מהבית | פורסם 17/03/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית אינגליש גדולה):

500 גרם קמח לחם

כף שמרים יבשים

חצי כפית שטוחה מלח

חצי כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר לבן רגיל

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים גודל L

240 מ"ל חלב

ספריי שמן

למלית קינמון:

100 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר חום בהיר

20 גרם קינמון

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

אופן ההכנה:

1 הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.

2 מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב, ומוסיפים עוד בהדרגה במידת הצורך.

3 לשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).

5 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון ומניחים בצד.

6 כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח ומרדדים למלבן דק וגדול.

7 מורחים על הבצק את תערובת החמאה בעזרת גב כף או ספטולה, ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד.

8 מגלגלים את המלבן משני צדדיו (מהצד הרחב), ימין ושמאל, עד לנקודה שבה שניהם נפגשים (באמצע), כך שמתקבלת צורה של ספר תורה.

9 חוצים את ספר התורה באמצע כך שמתקבלים שני חלקים שווים.

 לשאר המתכונים מהתוכנית

קוזונק - ככה היא נראית שלמה (צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל,  יח
קוזונק - ככה היא נראית שלמה|צילום: שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

10 מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בנייר אפייה ומשמנים בספריי שמן. מעבירים לתבנית בזהירות את שני החצאים - אחד מעל השני (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית).

11 מניחים להתפחה חוזרת ארוכה (בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף שעה).

12 מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את העוגות בביצה טרופה.

13 אפייה: אם הכנתם את העוגה בתבנית אחת אופים 40-45 דקות, אם בשתי תבניות - בערך 30 דקות. אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר להנמיך את חום התנור ל-170 מעלות.

14 מצננים וטורפים.