אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס ופירורים בקערה אחת

יש קערה? יש כף? תתארגנו על שתי בננות רכות ויאללה, נצא לדרך. קרן אגם מזכירה שבשביל עוגה מעולה לא באמת צריך לעבוד קשה

קרן אגם | קרן אגם אופה מהבית | פורסם 10/03/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:

שלושת רבעי כוס קמח כוסמין לבן

שלושת רבעי כוס קמח רימצ'ינטה (אפשר להמיר בקמח לבן רגיל)

200 גרם סוכר דמררה או סוכר חום בהיר

150 גרם חמאה מעט רכה, חתוכה לקוביות

2 ביצים גודל  L

150 גרם יוגורט יווני 10%

2 בננות רכות בגודל בינוני, מעוכות למחית

כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

80 גרם שוקולד צ'יפס מריר 66%

תרסיס שמן

אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

2 מערבבים בעזרת הידיים בקערה קמחים, סוכר חום וקוביות חמאה ליצירת פירורים.

3 מוציאים כחצי כוס מהתערובת ושומרים בצד.

4 מוסיפים לקערה ביצים, יוגורט יווני, בננות מעוכות ותמצית וניל ומערבבים.

5 מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ממש מעט.

6 מעבירים את בלילת העוגה לתבניות ומפזרים באופן אחיד את הפירורים ששמרנו בצד.

7 אופים כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו.

8 מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

 לשאר המתכונים מהתוכנית

** סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן באותה הכמות.

** טיפ: כדאי לקמח את פצפוצי השוקולד כדי שלא יצנחו לתחתית העוגה.