אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

טארט פסטו וירקות צלויים פתוח

כמה אגבי הוא נראה, הטארט הזה, אבל כמה מוקפד וטעים? זהו קסמם של הטארטים שאין להם תבנית. מתוך התוכנית "קרן אגם אופה מהבית"

קרן אגם | קרן אגם אופה מהבית | פורסם 03/03/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטו:

עלי בזיליקום מ-2 צרורות גדולים

רבע כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת גרנה פדנו

לקלתית:

כוס וחצי קמח כוסמין 70%

חצי כפית מלח

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 כפות מי קרח

למילוי:

חופן עגבניות שרי, חצויות

פלפל שושקה, חתוך גס

בצלים, חתוכים גס

3 כפות שמן זית

מכל (250 גרם) גבינת לאבנה

מלח

פלפל שחור

כמה עלי אורגנו, לקישוט

אופן ההכנה:

1 הפסטו: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט לקבלת מחית. שומרים במקרר.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 המילוי: מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת נייר אפייה, זולפים שמן זית וממליחים. צולים בתנור החם ב-20 דקות.

4 הבצק: מערבבים בקערה קמח ומלח. מוסיפים חמאה ומערבבים בידיים לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את המים לאט לאט, בכל פעם קצת (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות) וממשיכים לערבב בידיים עד שהבצק מתגבש לכדור.

5 מרדדים את הבצק לעלה גדול על משטח מקומח ומעבירים לתבנית תנור גדולה.

6 בקערה בינונית מערבבים 5 כפות פסטו עם גבינת הלאבנה.

7 מורחים עם פאלטה את תחתית הבצק בממרח הגבינה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ נקיים.

8 מפזרים את הירקות הצלויים ומתבלים במלח גס, שמן זית ועלי אורגנו טריים.

9 מקפלים את שולי הבצק על המלית.

10 אופים ב-200 מעלות 25-30 דקות.

לשאר המתכונים מהתוכנית

בתיאבון!