אוכל
צילום׃ שניר (סופגי) גואטה לערוץ האוכל, יח"צ

עוגיות שיבולת שועל מלוחות

העוגיות האלה צריכות להגיע עם אזהרה צמודה, כי מרגע שתיקחו ביס מהראשונה אין לדעת איפה ואיך תסיימו. כנראה על הספה, שפוכים, מול מגש שלושת רבעי ריק. רק אומרים

קרן אגם | קרן אגם אופה מהבית | פורסם 09/02/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-40 עוגיות:

כוס וחצי שיבולת שועל להכנה מהירה (קוואקר)

1 ביצה

כף סוכר חום בהיר

רבע כפית מלח

רבע כוס גבינת גרנה פדנו מגוררת + 3 כפות לפיזור לפני אפייה

כף קמח מלא

כפית אבקת אפייה

רבע כפית צ'ילי יבש

4 כפיות פרג

כפית פשתן

100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 טורפים בקערה ביצה, סוכר חום ומלח עד שמתחילות להופיע בועות קטנות.

3 מוסיפים את הגרנה פדנו ומערבבים.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת צ'ילי, פרג ופשתן ומערבבים במרית.

5 בקערה נפרדת מערבבים היטב חמאה ושיבולת שועל.

6 מאחדים את התערובות לתערובת אחידה.

7 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ויוצקים תלוליות מהבלילה בעזרת כפית (או כף גלידה קפיצית). שומרים על רווחים, כי העוגיות נוטות להשתטח באפייה.

8 מפזרים את יתרת הגרנה פדנו מעל העוגיות.

9 אופים כ-10 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים.

לשאר המתכונים מהתוכנית

** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.