מסיבת פיג'מות זה תמיד דבר כיף. המון הכנות, המון התרגשות, המון משחקים כיפיים וכמובן משהו לנשנש. בחרתי לתת מספר מנות שגם ישביעו, גם יוסיפו לשמחה והכי חשוב - שיהיו מהירות להכנה ולא יגנבו את ההצגה מהמסיבה עצמה.
"פיצה" טורטייה וגבינה בולגרית
המרכיבים (למנה אחת):
1 טורטייה
5 עגבניות שרי
3 עגבניות מיובשות
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל
10 עלי בזיליקום טריים
10 עלי זעתר טריים
260 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1.מחממים מחבת וקולים את הטורטייה מ2- הצדדים שלה, עד שהיא הופכת להיות פריכה.
2.טוחנים במעבד מזון את עגבניות השרי, העגבניות המיובשות, שמן הזית המלח והפלפל.
3.מורחים על הטורטיה מרוטב העגבניות, מפזרים גבינה בולגרית, עלי בזיליקום ועלי זעתר - ומגישים.
שיפודי עוף בויניגרט חרדל ג'ינג'ר ודבש
המרכיבים (ל-4 שיפודים):
4 שיפודי במבוק
200 גרם פרגית חתוכה לקוביות
מלח
פלפל
שמן זית
לויניגרט:
2 כפות דבש
1 כפית ג'ינג'ר כבוש קצוץ
1 כף בצל סגול קצוץ
3 כפות חרדל
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1.משפדים את העוף על השיפוד.
2.מחממים שמן במחבת, ממליחים ומפלפלים את העוף ומטגנים את השיפודים במחבת.
3.מערבבים היטב את כל חומרי הוויניגרט.
4.מסדרים את השיפודים על צלחת ובכלי קטן את הרוטב, טובלים ואוכלים.
מאפינס שוקולד ודובדבנים
המרכיבים:
1/2 1 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס קקאו
כפית אבקת אפייה
1/2 חבילת שוקולד צ'יפס או 50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
ביצה
כוס מים פושרים
4 כפות דובדבני אמרנה קצוצים (או דובדבנים משומרים אחרים)
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-190 מעלות.
2.מערבבים בקערה קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ושוקולד.
3.בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הביצה, המים והדובדבנים.
4.מאחדים את שתי התערובות.
5.משמנים תבנית שקעים של מאפינס וממלאים כל שקע עד 3/4 מנפחו.
6.מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות ואופים 15 דקות.
* אביב משה הוא שף מסעדת MESSA
שתפו את המנות למסיבת הפיג'מות עם החברים בפייסבוק