המרכיבים (5 מנות):
שמן זית
500 גרם כבש (שוק, עגל או אוסובוקו), חתוך לקוביות גסות
4 בצלים חתוכים לרצועות
מלח ופלפל
פירת יבשים: משמשים, שזיפים מגולענים, אגוזי מלך, צימוקים, חמוציות
1 בקבוק יין אדום לכל קילו בשר
1 כוס סוכר
מלח פלפל
1 מקל קינמון
1 כפית הל
1כפית ג'ינג'ר
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר וסוגרים את נתחי הכבש עד לסגירה מוחלטת. מוציאים את הנתחים ומניחים בצד.
2. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את המלח והפלפל ואת הפירות היבשים ומטגנים עוד 15 דקות ביחד עם הבצל.
3. מוסיפים את היין האדום, נתחי הכבש ואת כל התבלינים, סוגרים את הסיר ומבשלים בישול ארוך על אש נמוכה מאוד למשך 5 שעות. ניתן ורצוי להכניס לתנור לכל הלילה בטמפרטורה של 120 מעלות.
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות ברוטב עגבניות שרי
>> קרם שניט אישי של אביבה