אצלנו בבית תמצאו את המנה הזו על השולחן בכל יום שישי, בלי פספוסים. למעשה, הציפייה לדג החריף היא כבר ממש חלק מהערב: איך שאבא שלי מתחיל את הקידוש אנחנו מפנטזים על הרגע שהדג יגיע לשולחן, ואז נוכל לקרוע מהחלה ולטבול אותה ברוטב הסמיך, הטעים והחריף. אין מה להגיד, ארוחת שישי בלי הדג הזה כמנה ראשונה - היא פשוט לא ארוחת שישי.

רצועות טונה ברוטב אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רצועות טונה ברוטב חריף. ככה מקבלים את השבת|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

 רצועות טונה ברוטב אלג'יראי

כוס שמן קנולה
8 שיני שום שלמות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח גס
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 חבילה כוסברה קצוצה גס
1 כף פלפל שאטה חריף גרוס
6 פרוסות דג טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס
חצי כף גרידת לימון טרי
2-3 פלפלים חריפים שלמים ולא פצועים

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.

2. זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.

3. מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.

5. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.

6. מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.

7. מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.

>> ובינתיים במטבח של גילי: פיצה פולנטה פשוטה ומרשימה
>> ולקינוח: עוקץ הדבורה, הגרסה לעצלנים