את המנה הזו אנחנו אוכלים בשישי בצהריים, ותמיד תמיד קרה. את הדגים המטוגנים מלווה רוטב שום ולימון (קר גם הוא), והוא זה שעושה אותה כל כך טעימה. מתכון של סבתא שלי.

דג מטוגן ברוטב אלג'יראי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רצועות דג מטוגנות. תודה לסבתא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רצועות דג מטוגנות ברוטב שרמולה אלג'יראי

המצרכים (4 מנות):
4 פרוסות טונה, קוד או הליבוט, חתוכות לרצועות ומושרות בלימון ומלח גס
כוס קמח
שמן לטיגון עמוק

לרוטב:
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית מלח
פלפל שאטה חריף גרוס, לפי הטעם
חצי כוס לימון
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1. מנערים את רצועות הדגים (לא שוטפים).

2. מקמחים ומטגנים בשמן עמוק וחם עד לצבע זהוב עמוק.

3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערית, יוצקים בכף על הדגים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו בורקס בשר עם חצילים
>> מזמינים להדלקת נרות? ככה תכינו לביבות, ופה תקנו סופגניות

 >> כל המתכונים לראש השנה