אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

מאפים אישיים של גבינה וירקות

להתחלק באוכל זה נחמד. אבל בינינו, אין כמו לאכול לבד וביחד. מאפי הפילו האלה הם הפתרון המושלם לסיפור הזה, אבל נראה אתכם מנסים לעצור את עצמכם אחרי שניים כאלה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 28/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

4 דפי פילו, מופשרים לילה מראש במקרר

שמן זית למשיחה

מעט פסטו או ממרח עגבניות

6-7 עגבניות שרי חתוכות

רבע בצל חתוך לחצי ופרוס

מעט עגבניות מיובשות (לא חובה)

120 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או כל גבינה אהובה אחרת)

מעט בולגרית או פטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-0180 מעלות.

2 משמנים תבנית שקעים בשכבה דקיקה של שמן (זהירות לא להגזים עם השמן).

3 פורסים עלה פילו על משטח העבודה (כששאר שלושת העלים מכוסים במגבת, כדי שלא יתייבשו) ומושחים אותו במעט שמן זית. פורסים מעליו עלה נוסף, מושחים גם אותו ומעליהם עלה שלישי וגם אותו מושחים במעט שמן זית (לא משתמשים בעלה הרביעי בינתיים).

מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מושחים את עלי הפילו במעט שמן זית|צילום: דרור עינב, mako אוכל

4 חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב לקבלת תשעה מרובעים (שלכל אחד מהם יש 3 שכבות). מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית המאפינס: דוחסים אותם פנימה לקבלת גביע עם שוליים.

מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5 מושחים את העלה הרביעי במעט שמן זית, חותכים גם אותו פעמיים לרוחב ופעמיים לאורך לקבלת תשעה מרובעים. עורמים כל שלושה מרובעים ומקבלים שלושה מלבנים בעלי שלוש שכבות. מסדרים גם אותם בשלושת השקעים הנותרים בתבנית.

מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית מאפינס |צילום: דרור עינב, mako אוכל

6 מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה בשקע. מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות. מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה.

מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה |צילום: דרור עינב, mako אוכל
מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות|צילום: דרור עינב, mako אוכל

מאפים אישיים של גבינה וירקות (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

7 אופים כרבע שעה, עד שעלי הפילו משחימים. מצננים ואוכלים.

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו עוגת שוקולד בננה