עוגיות שוקולד מלוחות
מלח גס ושוקולד צ'יפס משדרגים לנו את החיים באופן כללי, אז רק תדמיינו מה קורה כשהם משלבים כוחות בעוגייה אחת. בעצם, למה לדמיין? בלי הקצפות, בלי בלגנים וכמעט בלי כלים - פחות משעה וזה שלכם
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכ-20 עוגיות:
חצי כוס שמן קוקוס נוזלי
שלושת רבעי כוס סוכר חום
ביצה
כוס קמח
שליש כוס קקאו
חצי כפית סודה לשתייה
תמצית וניל
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס
מלח גס, לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 טורפים בקערה את השמן והסוכר. מוסיפים ביצה וטורפים דקה-שתיים.
3 מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתייה ותמצית וניל, ומערבבים, רק עד שהחומרים מתאחדים.
4 מוסיפים לקערה את השוקולד צ'יפס, ומקפלים אותם אל תוך התערובת.
5 מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להיעזר בכף גלידה). מפזרים מעט מלח גס על כל כדור.
6 אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט אך מרכזן עדיין רך.
* מי שלא מעוניין בעוגיות מלוחות (למה?!) יכול להשמיט את המלח הגס מלמעלה, אבל כדאי שיוסיף קורט מלח (רגיל) לבלילה, כדי לאזן את המתוק.
* מוטב להשתמש במלח גס מסוג מאלדון או מלח ים.
לבלוג של עידית - טעים!
>> בפעם שעברה הכנו פנקייק אפוי ענקי לכל המשפחה