אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

עוגיות שוקולד מלוחות

מלח גס ושוקולד צ'יפס משדרגים לנו את החיים באופן כללי, אז רק תדמיינו מה קורה כשהם משלבים כוחות בעוגייה אחת. בעצם, למה לדמיין? בלי הקצפות, בלי בלגנים וכמעט בלי כלים - פחות משעה וזה שלכם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 16/06/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-20 עוגיות:

חצי כוס שמן קוקוס נוזלי

שלושת רבעי כוס סוכר חום

ביצה

כוס קמח

שליש כוס קקאו

חצי כפית סודה לשתייה

תמצית וניל

שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

מלח גס, לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 טורפים בקערה את השמן והסוכר. מוסיפים ביצה וטורפים דקה-שתיים.

טורפים את השמן והסוכר החום בקערה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
טורפים את השמן והסוכר החום בקערה|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מוסיפים ביצה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוסיפים ביצה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3 מוסיפים קמח, קקאו, סודה לשתייה ותמצית וניל, ומערבבים, רק עד שהחומרים מתאחדים.

4 מוסיפים לקערה את השוקולד צ'יפס, ומקפלים אותם אל תוך התערובת.

מוסיפים קמח וקקאו (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוסיפים קמח וקקאו|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מוסיפים שוקולד צ'יפס (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מוסיפים שוקולד צ'יפס|צילום: דרור עינב, mako אוכל

5 מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 2-3 ס"מ ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אפשר להיעזר בכף גלידה). מפזרים מעט מלח גס על כל כדור.

מגלגלים לכדורים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מגלגלים לכדורים|צילום: דרור עינב, mako אוכל
מפזרים מלח גס (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
מפזרים מלח גס|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6 אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט אך מרכזן עדיין רך.

* מי שלא מעוניין בעוגיות מלוחות (למה?!) יכול להשמיט את המלח הגס מלמעלה, אבל כדאי שיוסיף קורט מלח (רגיל) לבלילה, כדי לאזן את המתוק.

* מוטב להשתמש במלח גס מסוג מאלדון או מלח ים.

לבלוג של עידית - טעים!

>> בפעם שעברה הכנו פנקייק אפוי ענקי לכל המשפחה